Termékek Menü

Mi történik, ha 12 napig 3 szem datolyát eszel?

2016. 01. 11. 11:21:32

Ismered a datolya pozitív hatásait?

A legtöbbeknek fogalmuk sincsa rról, milyen erős gyógyhatása van ennek az egzotikus gyümöllcsnek!

Ha elkezdesz napi 3 datolyát enni 12 napon át, a következőket fogod tapasztalni: a datolya kálium, mangán, B-6 vitamin és magnézium tartalma kiemelkedő, ennek megfelelő a gyógyhatása.

Elsősorban az emésztőrendszert teszi rendbe. IBS, szorulás, rossz emésztés esetén a datolya fogyasztását kötelezővé tenném. Az aranyér elmulasztásában is szerepe lehet.

A datolya fájdalomcsillapító
A magnézium erős gyulladásgátló, ennek megfelelően minden olyan fájdalom, aminek gyulladásos eredete van (elsősorban az ízületek megbetegedései) napokon belül enyhülni fog. 

A datolya segíti a könnyebb szülést. Egy kutatás szerint azok a anők, aki a terhességük utolsó heteiben rendszeresen datolyát ettek, sokkal könnyebben szültek, jobban viselték az utolsó időszakot.

Magas vérnyomásra

Olyan magas az ásványi anyag tartalma, hogy jelentősen csökkenti a vérnyomást, akár a gyógyszert is el lehet hagyni rendszeres datolyafogyasztás mellett.

Fogyás: igaz, hogy magas a cukortartalma, de a rosttartalma is, így, ha nem eszel többet naponta 3 szemnél, akkor inkább zsírégető, mint hizlaló ez a gyümölcs.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír