Termékek Menü

Állatok kezelése

Az állatok kezelését mindenképpen, állategészségügyben jártas ember végezze, mert bizony kellenek anatómiai, élettani, kórélettani, és belgyógyászati ismeretek ahhoz, hogy szakszerűen kivitelezhető legyen egy piócás kezelés.

Az orvosi piócák leggyakoribb alkalmazási területük az állatgyógyászatban a következők: - spondilózis - arthrózis - ízületi gyulladások - inak, szalagok sérülései - vérömlenyek felszívódásának elősegítése - ödémák, nyirokkeringési problémák - tályogok - gyulladásos folyamatok - anyagcsere problémák - idegek gyulladása, sérülése - fertőzött, nehezen gyógyuló sebek - egyes bőrbetegségek, stb...

A Nemesvámosi Állatorvosi Rendelőben foglalkoznak piócás kezelésekkel
Telefon: 20/257-3120 (Dr. Konc-Görgey Tünde, állatorvos)
https://www.facebook.com/Nemesvámosi-Állatorvosi-Rendelő-364345420435908/

Itt van pár darab esetleírás Dr. Konc-Görgey Tünde állatorvostól

1. Belzebub, 8 éves, ivartalanított whippet kan
Hónapok óta sikertelenül kezelt, MRSA-val (multirezisztens baktériumok) fertőzött csont gyulladással került hozzánk. Egy régi sérülés miatt egy ún. arthrodézist (merev ízület kialakítása) kellett végrehajtani a jobb mellső lábán, hogy fájdalom mentesen élhesse további életét. A műtött lába azonban elfertőződött. Se reoperáció, se célzott antibiotikum terápia nem vezetett célra. Belzebub hozzánk kerülését követően azonnal megkezdtük a piócás kezelést (emellett kapott lágylaser terápiát, fizioterápiát és mágnes rezonanciás kezelést). 5 hónap után Belzebub gyógyultnak bizonyult, megszabadult a csontokat rögzítő fém lapok és csavaroktól. Azóta vidám agár-életet él kis családjával.

2. Ékes, 10 éves magyar agár szuka
Idült arthrózisos ízülete hirtelen megfájdult egy túl heves labdázás során. Az izület duzzadt, fájdalmas volt. Súlyos fokú sántaságot mutatott az idős agárhölgy.
A pióca kezelést követően másnap reggelre a sántaság teljesen elmúlt.
Ékes újra vidáman éli nyugdíjas életét.
A pióca kezelésen kívül semmilyen egyéb gyógyszert vagy kezelést nem kapott.

3. Gerincsérv kezelése
2 éve sikeresen alkalmazunk piócás kezelést gerincsérv gyógyításában is. A hozzánk eljutott állatok többnyire nem műtött, de konzervatív (injekciós) kezelésre nem reagáló esetek. Azonban vannak műtött betegeink is, akik felépülését, vagy műtét utáni teljes regenerációját is sikeresen támogatjuk.
Ennél a betegségnél is összetett kezelési protokollunk van. A b-vitamin és egyéb eszenciális vitaminok, tápanyagok bevitele mellett, homeopátiás kezelést, lágylézeres kezelést és mágnes rezonanciás terápiát is kapnak a betegeink. 
A piócák alkalmazása ebben az esetben a helyi vérkeringést javítják, csökkentik a fájdalmat, nagymértékben hozzájárulnak a gerinc csatornában kialakult ödéma csökkentéséhez, valamint serkentik a sejt regenerációt, ezzel segítve hogy minél előbb visszatérjen a sérült idegpályák rendes működése.

A képen Lilli, 7 éves palota pincsi szuka látható. Ő úgy került hozzánk, hogy már 2 hete nem tudott járni, műtétet nem mertek bevállalni a gazdik, az injekciós kezelésre viszont nem reagált. Súlyos fájdalmai voltak, ennek következtében a közérzete is rossz volt, egyáltalán nem tudott lábra állni. Már az első, lágylézeres kezelés hatására javult a közérzete, görcsös testtartása elmúlt, végre végig aludta az éjszakát nyüszítés és fészkelődés nélkül. A harmadik piócás kezelés után felállt, pár hét alatt rendeződött a járása. Azóta eltelt egy év és tünetmentesen éli új életét.

4. Sportkutyák rehabilitációjának a támogatása
Az ujjízületek enyhébb (műtéti beavatkozást nem igénylő) sérüléseinek a gyorsabb és teljesebb gógyulásának elősegítésére is alkalmas az orvosi piócás kezelés. 
A pióca segítségével csökken a fájdalom és a duzzanat, a helyi vérkeringés fokozása által. A pióca nyálában lévő egyes anyagok serkentik a sejt szaporodást és az immunrendszer működését, ami által a sérült szövetek eltakarítása és az új szövetek kialakulása felgyorsul, és egy jobb minőségű, erősebb hegszövet alakul ki.
Mindezt lágylaseres kezeléssel és homeopátiás szerek alkalmazásával is támogatni tudjuk.
Így a szervezet minden segítséget megkap a lehető leggyorsabb és legteljesebb regenerációhoz, teljesen gyógyszermentesen, aminek köszönhetően többek közt a dopping vizsgálaton sem kell izgulnia a gazdinak és természetesen mindez nemkívánt mellékhatások nélkül.

5. Pióca kezelés ló csánk ízületén, idült arthrózis tüneteinek csökkentése érdekében