D3-vitamin 4000NE (90)
Egységár: | 31,78 Ft/db |
Leírás és Paraméterek
Kiknek:
- akik keveset tartózkodnak napon
- városlakóknak
A D-vitamin (D3-vitamin) zsírban oldódik, amely napsütéssel és megfelelő étkezéssel kerül a szervezetünkbe. Nagyvárosokban, ahol sűrű a szmog, emelni kell a D-vitamin bevitelt.
- hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához.
- hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához.
- hozzájárul az egészséges csontozat, fogazat és az egészséges izomfunkciók fenntartásához.
- hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
- szerepet játszik a sejtosztódásban
OÉTI bejegyzési szám: 7520/2010.
Napi ajánlott mennyiség: 1 kapszula
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!
Van az oltásnál hatásosabb?
Krónikus betegségek ellen akár 50.000 NE D-vitamin!
Más szóval, a D-vitamin egy természetes antibiotikumként viselkedik.
Mindenféle típusú mikroba (vírus, baktérium, gomba és parazita) esetén hatásos.
Súlyfelesleg = kevesebb D-vitamin?
A D-vitamin, ami valójában nem is vitamin, hanem egy hormon előanyaga, a test több szövetére, például a zsírszövetre is hatással van, így akár még a testsúlyunkat is befolyásolhatja.
Dr. Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos, testsúlygyógyász:
„Külföldi kutatások szerint a súlyfelesleggel rendelkező emberek több mint 50%-a a napfény hatására kevesebb D-vitamint termel, ez a súlyfelesleg és a D- vitamin közötti kapcsolatra utal – mondja dr. Gajdács Ágnes. – Az utóbbi években derült ki az is, hogy D-vitamin-receptorok nemcsak a csontokban, belekben, vesékben találhatók meg, hanem például az agyban és a zsírszövetben is. Az agyban található D-vitamin-receptorok megléte azért érdekes, mert a D-vitamin aktív formája a szerotonin termelődését is serkenti, a szerotonin pedig erőteljes hatással van a hangulatunkra, és akár az étvágyat is befolyásolhatja.”
Az obezitológus szakorvos, testsúlygyógyász szerint hasonlóan fontos a zsírszövetben található D-vitamin-receptorok megléte is: „A D-vitamin hiánya a leptinszintünkre is hatással van. A fehér zsírszövetünkben termelődő leptin hormon visszacsatoló feladatkört tölt be: a zsírraktárak teltségi állapotáról tájékoztatja a központi idegrendszert. A leptinszint egyébként nemcsak a zsírsejtek számával, hanem azok méretével is összefüggést mutat. Ezenkívül a jóllakottság észlelésében is szerepet játszik, csökkenti az étvágyunkat, ha már eleget ettünk. Ha a D-vitamin-szintet rendezzük, akkor a leptin visszacsatolásos mechanizmusa normalizálódik.”
Megfelelő D-vitamin-szinttel tovább is élhetünk!
Az elhízáshoz gyakran társulnak különféle szénhidrát-anyagcserezavarok (például a 2. típusú cukorbetegség, vagy az azt megelőző inzulinrezisztencia). A D-vitamin-hiány gátolja a hasnyálmirigyben az inzulintermelődést, tehát hozzájárul ezeknek a szénhidrát-anyagcsere zavaroknak a kialakulásához, vagyis a vitaminhiány rendezésével az inzulin termelődésére is kedvező hatást fejthetünk ki. „Gyermekeknél az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásának valószínűségét csökkenti a normális a D-vitamin-szint, és más autoimmun betegségek előfordulási gyakorisága is mérséklődik. Sőt, magyar adatok szerint az átlagélettartam akár 2-3 évvel nőne, ha a D-vitamin-hiányt megszüntetnénk, ellenállóvá válnánk különféle fertőzésekkel szemben, ami például influenzajárvány esetén jól jöhet. A megfelelő D-vitamin-szint többféle rosszindulatú daganatos betegség előfordulási gyakoriságát is visszaszoríthatná, és hormonális problémák, termékenységi zavarok esetén is kedvező lenne.