Termékek Menü

Rontja a libidót és depresszióssá tesz a görnyedt tartás

2015. 07. 30. 15:58:48

Mindenki tudja, hogy a görnyedt tartás rossz a hátunknak, azt azonban már sokkal kevesebben, hogy a rossz tartástól depresszióssá és dühössé válhatunk, és a libidónk is csökkenthet. A jó testtartás azt jelenti, hogy a gerincoszlopunk természetes görbületének megtartásával megfelelő módon megőrizzük testünk vonalát ülés, állás vagy fekvés közben.

Ezzel többek között a hát- és a nyakfájdalmat is megelőzhetjük. Stresszes és mozgásszegény életünk miatt azonban a többségünk rossz szokásokat vesz fel, például görnyedezik, hajlott háttal mozog, és ritkán végez testmozgást.

A nyilvánvaló problémákon kívül a görnyedt testtartás nyomja a hasi területet, ami csökkenti az oxigén- és a tápanyagellátást. Ez rontja az emésztést, amely letargiához és lomhasághoz vezet. A rossz testtartás felületes légzést is eredményezhet, és ez esetben a szervezetünk azt hiszi, hogy megtámadták, ami stresszt vált ki. A stressz pedig gátolja az alvást, és csökkenti az energiaszintet. Ennek következtében végül a nap végére nem marad elég energiánk semmi másra az ágyban, sőt egyáltalán kedvünk sem lesz a szexhez.

Egy kutatás során az eredményekből az derült ki, hogy az egyenes háttal ülő alanyok magasabb önbecsülésről, nagyobb nemi vágyról, jobb kedélyállapotról és alacsonyabb félelem szintről számoltak be, mint a görnyedt testtartással ülő társaik. A beszédelemzés pedig azt mutatta, hogy a hajlott hátú résztvevők kevesebbet beszéltek, mint egyenes tartású társaik. Amikor azonban a görnyedt résztvevők mégis beszéltek, több negatív érzelmi töltésű szót használtak, több első szám első személyű személyes névmást használtak (ez utóbbi arra utal, hogy jobban összpontosítottak önmagukra), több szomorúsággal összefüggő szót, és kevesebb pozitív érzelmet kifejező szót használtak, mint egyenesen ülő társaik.

Van megoldás!

Jöjjön el Ön is a GYÓGYTORNA JELLEGŰ JÓGA óráimra, ami koncentráltan foglakozik a gerincoszlop egészségével!

Helyszín: Kecskemét, Kós Károly u. 14/b

Hétfőn és csütörtökön 18.30 – 19.30

HA ÚJ VAGY NÁLUNK, AKKOR AZ ELSŐ ÓRA INGYENES!!!

Szeretettel, jókedvvel, szép zenével és gyönyörű szép tornateremben várom Önöket.

Villám Erika

30/9 85 95 94

Tartalomhoz tartozó címkék: hír