Kuszkusz 500g
Egységár: | 1.860,00 Ft/kg |
Leírás és Paraméterek
Ízletes, gyors köret készíthető belőle.
A kuszkusz az észak-afrikai konyha egyik legelterjedtebb alapanyaga, lényegében a bulgurnak (napon szárított durumbúza) egy finomabb szemcseméretű aprítéka, melynek főzése a bulgurhoz hasonlóan, rövid idő alatt megtörténik. A végeredményben van különbség. Állaga sűrűbb, kásaszerű. A kusz-kusz a felforrás után, miután kihűlt, az édességeket kedvelőknek sokoldalúan felhasználható. Keverhető hozzá mazsola, egyéb gyümölcsaprítékok, aszalványok, vagy egyszerűen lekvár, méz... stb. Laktató, de nem "fojtós" étel.
Apró szemű kuszkuszból készül, forrón tálaljuk. Jól illik hozzá a narancsöntet. Fél kilogramm átgőzölt kuszkuszba belemorzsolunk 60 g növényi vajat és két evőkanál nyírfacukrot, vagy kicsivel több mézet. Alaposan fellazítjuk, majd egy tálra tesszük, meghintjük porcukorral és fahéjjal. Mazsolát, pirított mandulát, datolyát, vagy durvára vágott diót is adhatunk hozzá. Tálaláskor mézet, további szárított gyümölcsöket, pirított magvakat teszünk az asztalra, melyekből mindenki ízlése szerint vehet hozzá.