Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Mikro-algák

Mikro-algák

2015. 07. 31. 13:55:53

A mikro-algák a Föld legrégebbi lakói közé tartoznak. Több mint 3,5 milliárd éve őrzik változatlan formában biológiai értéküket a fejtettebb élőlények számára. Túlélték az összes földtörténeti korszakot és a klímaváltozásokat. Kitűnő alkalmazkodási képességük mellett, a Spirulina, a Chlorella igen értékes és gazdag összetevőikkel tűnnek ki: az emberi táplálkozás számára nélkülözhetetlen anyagokat tartalmaznak.

A mikro-algákat, mint táplálékot, már az aztékok is nagyra becsülték. Nem véletlenül nevezték őket - A Természet ajándékainak -

Az algák számos országban a táplálék fontos részét képezik már napjainkban is. Japánban például, nem hiányozhatnak az étlapokról. Igen leleményes formákban fogyasztják és szolgálják fel őket kiegészítőként. Ezzel egy időben jó néhány fejlődő országban a lakosok számának túlnövekedése, vagy a talajváltozások következtében alig-alig sikerül mindenkit jóllakatni. Az algákban egy olyan potenciális erő rejlik, mely legyőzheti az alultápláltságot. Igen hatékony fotoszintézisük által, mely során a nap energiáját átalakítva megkötik, olyan óriási bio-tápértéket képeznek, mely akár tízszerese is lehet a kontinentális haszonnövényekének. Magas és igen sokoldalú tápértékük, valamint antioxidáns tartalmuk miatt napjainkban az algák egyre fontosabb és hatásosabb részei táplálkozásunknak.

Olyan országokban is, ahol mindenki jóllakik, egyre nehezebb teljes értékű és egészséges táplálékhoz jutni: kimerített, tápanyagszegény talajból származó konzervált, denaturált élelmiszerek a jellemzőek, melyeknek igen hosszú az útjuk a fogyasztóig. Ez csak néhány oka annak, hogy miért is lett mind szegényebb és értéktelenebb a táplálékunk.

A termesztett növények genetikai értékvesztése, környezetünk elszennyeződése, elmérgeződése, a növényvédő- és tápszerek, mind-mind veszélyeztetik táplálékunk minőségét. Ugyanakkor, mind több és több ember táplálkozik egyoldalúan és egészségtelenül. Ez az oka annak, hogy a hiánytünet nem ritka jelenség az iparosodott vidékek lakosainak körében sem.

A természet kincsesládája a

SPIRULINA - a zöld erőmű!

A Spirulina botanikai megnevezése "kis spirálvonalat" jelent - valószínűleg azért kapta ezt a nevet, mert a mikroszkóp alatt formája egy spirálvonalra emlékeztet. A kis kék alga valójában egy baktérium. Az épp hogy 1 milliméter méretű, alig látható élőlény rendkívül gazdag klorofill tartalommal bír, így elősegíti az organikus anyagok szintézisét, ezáltal ez az első olyan élőlény, amely elősegítette az oxigén termelését. Így valóban igaz az állítás, hogy életet ad. 
A Spirulina egyedülálló vitális anyagok-tartalma miatt vált ismerté. Ez a kis zöld erőmű rendkívüli tápanyagsűrűséggel rendelkezik. Kiemelkedő mennyiségű egészségünk számára nélkülözhetetlen anyag rejlik benne, mindehhez az emberi szervezet számára leghatásosabb anyagokat egyedülálló összetételében tartalmazza. 
A Spirulina fogyasztók nem csak jobb iskolai, munkahelyi és sportteljesítményről számolnak be, hanem nagyobb ellenálló képességgel bírnak, emésztési gondjaik megszűnnek, és vércukorszintjük is helyreáll. A termék fogyasztóinak lelkivilágára is kedvező hatással van, mivel a zöld "erő-étel" serkenti az agyműködést. Ezáltal észlelőképességük érzékenyebbé válik, kiegyensúlyozottabbak lesznek, és megnő a koncentrációs képességük. A Spirulina alga savtalanítja, regenerálja és immunizálja a sejteket.

A Spirulina a lehető legkisebb területen egyesíti a legnagyobb tápanyagtartalmat:

Összehasonlításképp a Spirulina

•  300 %-kal több kálciumot tartalmaz, mint a tej
•  2300 %-kal több vasat tartalmaz, mint a spenót
•  33900 %-kal több béta-karotint tartalmaz, mint a répa
•  375 %-kal több fehérjét tartalmaz, mint a tofu

Azt már mindannyian tudjuk, hogy a természetes vitamin jobban felszívódik, sokkal hasznosabb, mint a mesterséges készítmények. Éppen ezért egyre inkább természetes alapanyagokból (növényekből, zöldségekből) gyártják a táplálék kiegészítőket. A spirulina több, mint 100 jótékony anyagot tartalmaz:

Esszenciális aminosavakat.

Esszenciális zsírsavakat (segíti a haj- és köröm növekedését, a csontrendszer épségének megőrzését).

Tejsav bacilusokat, melyek segítik a bélflóra helyreállítását.

Létfontosságú vitaminokat.

A Spirulina a 60-70 százalékos fehérjetertalmával a legértékesebb, nem állati eredetű fehérjeforrás, amelyet az állati eredetű fehérjével ellenben a test rendkívül jól hasznosít.

Ezen felül kiemelkedő mennyiségű B-vitamint, vasat és különböző zsírsavat tartalmaz, amelyek kedvezően befolyásolják a sejtek anyagcseréjét. A feniletilamin serkenti a szellemi teljesítőképességet, a karotionid – elsősorban a béta-karotin – erősíti az immunrendszert. Mindemellett megtalálható benne számos vitamin, enzim és többszörösen telített zsírsav, például omega-3-zsírsav, amely a tengeri halakban megtalálható tartalom többszöröse.

A Spirulina alga vérnyomás-, vércukor- és koleszterincsökkentő, gyulladásgátló, izomregeneráló, anyagcsereserkentő tulajdonságát számos tanulmány bizonyítja.

Milyen problémákon segíthet?

Megelőzi a vitaminhiány kialakulását.

Biztosítja a megfelelő ásványi-anyag bevitelt, ugyanakkor az ásványvizekkel szemben nem savasítja a szervezetet.

Helyreállítja a bélflórát.

Antioxidáns tartalma megköti a káros szabadgyököket.

Cinktartalma segíti a vitaminok felszívódását.

Vastartalma megelőzi a vashiányos vérszegénységet.

Klorofill tartalma javítja a szervezet oxigénellátását.

Méregtelenít, fogyókúra esetén is segít megszabadítani a szervezetet a salakanyagoktól.

Cukorbetegség esetén segít a gyógyulásban.

Segít az ízületi problémák megszüntetésében.

Szépségápolás: A kék alga kivonat nagy mennyiségű proteint tartalmaz, mely feszesíti, újrastruktúrálja a bőr szerkezetét, fenntartaj a bőr rugalmasságát valamint nagymértékben táplálja  a bőrt. A bőr megfelelően hidratált,feszes, üde és selymes lesz.

A Chlorella alga

a leggazdagabb klorofillforrás a Földön.

A chlorella egy gömbalakú kis egysejtű, zöld növényke, mely édesvízben tenyészik. Rendkívül gazdag fehérjében, vitaminokban és enzimekben, valamint más mikroelemekben (ásványi anyagokban), növényi rostban, klorofillban és például karotinoidokban is. Állítólag az összes növény közül a chlorella tartalmazza a legtöbb klorofillt, illetve jelentős arányban tartalmaz B-, C- és E-vitaminokat, foszfort, káliumot, magnéziumot, kálciumot, valamint nyomelemeket: vas, mangán, cink, réz, kobalt (aminosav kelát-kötésben).

A chlorella igen jó hatással van az immunrendszerre, serkenti a fehérvérsejtek termelését. Gazdag vitaminforrásként serkenti a vörösvérsejtek termelődését is, valamint az artériák tágulását, így a szervezet számára jobb oxigén-ellátottságot biztosít és fokozza az anyagcserét. Mivel gazdag rostokban, így fokozza a bélműködést is, segít tehát megelőzni minden pangás okozta elmérgeződést a belekben. Egyik fő felhasználási területe éppen ez: a szervezet méregtelenítése, azon belül is elsősorban a nehézfémektől való megszabadulás.

Mint már említettük, a chlorellának kiemelkedő a klorofilltartalma, aminek köszönhetően segít kigyógyulni a különféle sérülésekből és fekélyekből. Védi ezen túl a sejteket a szabadgyökökkel szemben, és pozitívan hat a sejtregenerálódásra. Erősíti a stresszel szembeni ellenállást is, sőt rendszeres szedése során a testszag is csökken.

Említésre méltó még magas lúgtartalma, mely segít helyreállítani, illetve fenntartani a szervezet sav-bázis-egyensúlyát. (A test legnagyobb részén ugyebár az enyhén lúgos kémhatás az egészséges állapot.)

A sejtek alul táplálása a legveszélyesebb. Ennek következménye az ellenállóképességünk romlása, vitalitásunk elvesztése és a felgyorsult öregedés. Mindez megelőzhető az algákból könnyedén kinyerhető vitál anyagok segítségével. Anyagcserénk pillérei - a zsír- és aminosavak, a vitaminok, az enzimek és ásványi anyagok - nem csak vitalitást és egészséget biztosítanak. Sejtjeink táplálékának minősége fontos szerepet játszik ezek öregedési folyamatában. Az elegendő vitál anyagforrás megóvja sejtjeinket, ezáltal szépségünket, életkedvünket, és korai öregedésünk természetes megelőzéséről gondoskodik.

Chlorella - a méreganyagok kivezetője!

Az édesvízi Chlorella alga azzal a figyelemre méltó tulajdonsággal rendelkezik, hogy méregteleníti a szervezetet. Serkenti azon egészségre káros anyagok eltávolítását, amelyeket nap mint nap a levegőn, vízen és táplálékon keresztül magunkhoz veszünk. Többek között ide számítjuk a régi amalgámtömések nehézfémtartalmát, valamint a klórtartalmú szénhidrogént, valamint növényvédő és rovarellenes szerek káros anyagait. Megtalálhatóak a kolbászban, a bélszínben és a sonkában, illetve az ásványvízben, borban, sörben, továbbá a zöldségekben és a gyümölcsökben is. A Chlorella "összegyűjti" az emberi szervezetből a nehézfémeket, és eltávolítja őket a testből. Ezen tulajdonsága révén nem csak a belet tisztítja meg, hanem az ereket és a test raktárait is, mint például a zsírszövetet.

Erősen koncentrált klorofill is fellelhető benne, amelynek tartalma akár a 4 százalékot is eléri, ez az egyik legmagasabb növényeknél eddig mért érték, és a természetben egyedül a Chlorella alga esetében figyelhető meg, ezért valóságos „méregmágnesként” tartják számon.

Ugyancsak különlegesen nagy teljesértékű növényi fehérje található benne, száraztömeg tartalma akár az 50 százalékot is eléri.

A Chlorella alga számos vitamint is tartalmaz, többek között B-vitamint, aktív B12-vitaminnal együtt. A B-vitamin-komplex a bél aminosavainak felvételében és szállításában játszik fontos szerepet. Tartalmaz még K-vitamint, pantoténsavat és folsavat, valamint különböző aminosavakat, valamennyi alapvető aminosavat ideértve. Továbbá számos ásványi anyag és alapvető nyomelem található benne, úgy mint magnézium, kálium, mangán, vas, cink, kalcium és szelén, továbbá antioxidánsok, polifenol és számos további bioaktív anyag.

                                          Általános vizsgálati eredmények:

Tápanyag

Spirulina

Chlorella

Fehérje 

60 %

59,6 %

Szénhidrát

14 %

15,8 %

Zsír

6,5 %

14,6 %

B1 vitamin

20   mg/kg

20   mg/kg

B2 vitamin

23,2 mg/Kg

45 mg/Kg

B6 vitamin

3,3  mg/Kg

20 mg/Kg

B12 vitamin

0,79 mg/Kg

1,36 mg/Kg

E vitamin

11   mg/Kg

11   mg/Kg

Kalcium

4300 mg/Kg

4000 mg/Kg

Magnézium

3500 mg/Kg 

3000 mg/Kg

Vas

700 mg/Kg

1800 mg/Kg

Cink

32 mg/Kg

16 mg/Kg

Az algák kedvező hatásai: az emberi szervezetre

-      Emésztési problémák: székrekedés, hasmenés gyomorsav–túltengés, epe bántalmak esetében

-      reflux tüneteinek enyhítésében

-      fogyás, fogyókúra (étvágycsökkentő és méregtelenítő hatás) miatt szintén hatékony a mikroalga

-      Sclerozis multiplex (szklerózis multiplex, SM)

-      Chron-betegség

-      vércukorszint normalizálása

-      ízületi és csontbántalmak

-      meddőség

-      klimaxos problémák enyhítése

-      hajhullás, egészségessé teszi a körmöket, bőrt és a hajat (Spirulina alga hatása)

-      a Spirulina alga kiváló segítség koleszterin- és vérnyomáscsökkentésben

-      mély, nyugodt alvást biztosít

-      potenciazavarok, prosztata gyulladás, egyéb betegségek esetén

-      hasnyálmirigy-gyulladás (Chlorella alga: lúgosítás alapfeltétele ezen betegség felszámolásának)

-      az alga kiváló sebgyógyító hatású, fekélyek, pikkelysömör, cellulit, ekcéma (Chlorella alga tonizál, fertőtlenít, szagtalanít) visszeres problémák

-      rossz kedélyállapot, depresszió, (omega-zsírsavak, főként az Omega-3 hatása)

-      alulműködő pajzsmirigy esetén (Spirulina alga hatása)

-      izomláz csökkentésére, megelőzésére is hatékony lehet a mikroalga

-      Alzheimer-kór (cholin tartalom)

-      hiperaktivitás esetében, növeli a koncentrációs képességet

-      zsírdaganatok,  köszvény (Chlorella és Spirulina alga lúgosító hatása)

-      gyulladás- láz- és fájdalomcsillapító hatás is igazolt az algák esetében

-      immunerősítő, vírus ellenes hatású: HIV, herpesz simplex, influenza vírus ellen kutatások igazolják az alga vírusellenes hatását (Spirulina alga hatása)

-      serkenti a vérképzőszerveket a (Spirulina alga hatása)

-      vas-hiány megelőzésében és megszüntetésében is igazolt eredmények (Chlorella alga)

-      javítja a bőr és a kötőszövetek rugalmasságát – ásványok, aminosavak, klorofill

-      csontritkulás elleni védelem – ásványok, nyomelemek, lúgosítás

-      Chlorella alga segíti a salaktalanítást, a nehézfémek kiválasztását, méregtelenít – klorofill, phykocianin, ásványok

-      fokozza az inzulintermelést: króm, cink, természetes inulint tartalmaz (természetben előforduló poliszaharid, természetes szénhidrát-energiaforrás, amely a vércukorszintet tartós fogyasztás esetén sem emeli meg)

-      támogatja a daganat elleni védelmet – nyomelemek, phykocianin, klorofill, zsírsavak, Chlorella alga CGF-faktor, asztaxantin antioxidáns

-      javítja a sejtanyagcserét – klorofill, króm, szelén, zsírsavak, biofotonok (információ-továbbítás a sejtek között)

-      az algáknak a vérnyomás szabályozásában, sejtszaporodásban, a gyulladásos folyamatok, a szív- és cukorbetegségek megelőzésében van szerepe – nukleinsav-, valamint V-linolénsav-tartalmának köszönhetően

az alga gátolja a sejtek oxidációját és ezáltal lassítja az öregedést.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír