Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Retek csíra

Retek csíra

Természetes antibiotikumok, közé tartozik. Fontos tudnunk, hogy hatékony vértisztító hatású. Egy kiemelkedő hatása a hőtermelés. Ha nem teszünk hűtőbe egy doboz retek csírát, akkor egy nap után észrevesszük, hogy meleg a közepe. Ezért, ha valaki nagyobb mennyiségben csíráztatja, oda kell rá figyelni, mert hűtés nélkül hamarabb tönkremehet a kis növény. Ezt a tulajdonságát a szervezetben hasznunkra tudják fordítani.

- Ízületi betegségeknél - mivel a hőtermelés által tágítja az ereket -, felgyorsítja a vérkeringést. Így az ízületek környékén bővebb lesz a vérellátás, és a lerakódott salakanyag gyorsabban tud távozni. Sok folyadékot kell inni hozzá. Nagyon erős a hatása. Fontos tudni, hogy retekből nem szoktunk megenni 10-20 fejet egyszerre, ezért aki csak ismerkedik a retek csírájával, mértékkel fogyassza. Itt nagyon érvényesül az a hatás, hogy több vegyülettartalom van egy piciny csírájában, mint a kifejlett növényben.

- Visszajelzések teszik szükségszerűvé ennek a leírását, voltak emberek, akik a retek csíra friss, ízletes, markáns íze miatt elfogyasztottak egyszerre 100 g-ot. Az emésztőrendszert képes oly mértékben kitisztítani, hogy ez többszöri székletürítést eredményezhet. Végigtakarítja a szervezetet, de nem egy kis portörlő ruhácska formájában, hanem inkább egy "dózerről" beszélhetnénk.

- A szájüregben, arcüregben, orrunkban elpusztítja a kórokozókat. Meghűlés esetén a váladék által elzáródott üregeket megnyitja, és segíti a váladék eltávozását.

- A gyomrunkban segíti az emésztést. Gyorsítja a bélperisztaltikát (bélmozgás). A belekben lévő élősködőket, - elsősorban bélférgeket- elpusztítja.

- Azok az emberek, akiknek nagy epekövük van, ne fogyasszanak sokat belőle. El tudja az apró epeköveket hajtani, ezért ha az epehólyagban kő van, és megmozdul, az elzárhatja az epevezetéket. Ha epehomok van az epehólyagban, azt eltávolítja.

- Nagyon szereti a retek anyagait a bélflóra. Táplálja, és egyben tisztítja.

- Tisztítja a vizeletkiválasztó rendszert is. A vesehomokot ugyanúgy elhajtja, mint az epehomokot. A nagyon apró vesekövekre is ez vonatkozik.

- Sok foszfort tartalmaz. A foszfor tisztítja, szépíti, fehéríti a bőrt.

- A lucerna, vöröshere és retek csíra így egy nagyon jó tisztítókeverék.

- A retek csíra melegíti a testet, a testhőmérsékletet emeli, ezért télen fázós emberek, elsősorban akiknek a végtagjaik hidegek, érdemes csipegetni.

Gyorsan nőnek a növények a dobozban. Nyári melegben ezt jobban lehet tapasztalni. Picike szőrös talpacskái lesznek. Fehér, pihés. Nem kell megijedni tőle. Az élet jele. Nyugodtan lehet fogyasztani.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: csira,buzafu