Termékek Menü

SAVTALANÍTÁS 4. rész

2015. 07. 31. 13:34:24

Ízületi gyulladás
A reumás ízületi gyulladás akkor alakul ki, ha a test legfőbb savtárolója, a kötőszövet, már nem tud felvenni több savat és a szervezetnek az ízülethártyától kell elvonnia a bázisösszetecvőket, a semlegesítéshez.

Az étkezési szokások bázikus étrend-kiegészítéssel párosított gyökeres megváltoztatása megkönnyebbülést hoz és hosszú távra lerakja a gyógyulás alapjait. A táplálkozási szokások megváltoztatását rendszeres E-vitamin és szelén bevitel kísérje! 100%-os hidegen sajtolt búzacsíraolaj, a legtökéletesebb E-vitamin forrás. A kapszulákat is ebből állítják elő. Boltunkban 50 ml kiszerelésben kapható.

Sokat segít a legalább 2 órás, vagy ennél is hosszabb időtartamú lúgosító fürdő, amelynél a víznek 35-38 C –fokosnak kell lenni. Ezt a Himalaya fürdősóval végezhetjük. Egy kád vízhez 1 kg Himalaya sót adunk. Boltunkban 3 kg-os kiszerelésben kapható, 1400.- Ft-os áron.

Méregtelenítés

A szervezet, fizikai, pszichikai és mentális szinten egyaránt koszolódik, piszkolódik, használódik, mint minden a környezetünkben, ezért időközönként nagytakarítást kell végeznünk. Gondoljunk csak bele, hogy milyen lenne az ablaküveg, melyet 20-30 vagy esetleg 50 éven át sem tisztítanánk meg. Még belegondolni is kellemetlen, ugye? Nos, erről van szó. Tisztítani és takarítani kell, hogy megújulva könnyebben és egészségesebben lehessen a mindennapokat megélni.

A méregtelenítés lényege az, hogy megszabadítsuk a szervezetet a felgyülemlett mérgektől és salakanyagoktól, és hogy könnyítsük a tápcsatorna szerveire nehezedő terhet, ami a melléktermékek kiválasztásával és kiürítésével jár. Mérgek márpedig időnként tényleg felgyűlnek szervezetünkben, elidőznek kicsit a vastagbélben, főleg ha ülőmunkát végzünk, majd kiürülnek.

Tévedés lenne azt hinni, hogy csupán a tavasz, a megújulás időszaka lehet alkalmas a "nagytakarításra". Az év minden hónapjában érdemes figyelmet fordítani szervezetünkre, s eltávolítani a mindennapokban felhalmozódott méreganyagokat.

Mint minden, a test karbantartására irányuló tevékenységgel, a méregtelenítéssel is óvatosan kell bánni. Időnként szükséges a testben összegyűlt méreganyagok eltávolítása, a túlzásba vitt diéta vagy böjt azonban többet árt, mint használ. Az egész éves szigorú diétának a szervezet látja kárát, nem jut megfelelő mennyiségű vitaminhoz és ásványi

anyaghoz. Nincs értelme hosszú hónapokon át diétázni, és megterhelni a szervezetet, még akkor sem, ha emellett táplálék kiegészítőket fogyasztunk, ezek ugyanis önmagukban nem helyettesítik a kiegyensúlyozott táplálkozást.

Az egész éves stressz, az elfogyasztott káros élelmiszerek negatív hatását néhány egyszerű lépésben semlegesíthetjük, szervezetünk pedig jó közérzettel, kiegyensúlyozottsággal hálálja meg a törődést. Sokan úgy képzelik a méregtelenítés egy megterhelő, hosszas folyamat, mely rengeteg lemondással jár. Pedig valójában számtalan kíméletes módszer rendelkezésünkre áll, melyek többsége nemhogy nem igényel nagyobb erőfeszítést, de még kellemes is.

Hogyan állapítható meg, van-e a szervezetben salaklerakódás?

J. Osawa természetgyógyász, a makrobiotika megalapítója szerint a belső salaklerakódásnak hét stádiuma van. Ismerkedjék meg velük, s maga állapítsa meg, mennyire tiszta a szervezete.

1. Az első stádiumban a külsőleg egészséges ember észreveszi, hogy jóval fáradékonyabb, mint korábban. "Azelőtt mindig végigdolgoztam a napot, s mindez meg se kottyant. Most meg feleannyira sem bírom az iramot". Erre az állapotra találták ki az orvosok a "krónikus fáradtság" elnevezést.

2. A második stádiumban a fáradtságot gyakori fejfájás tetézi, az ember szaggatást érez a csontjaiban.

3. A salak-felhalmozódás harmadik stádiumára az jellemző, hogy a bőrben lerakódott mérgező anyagok különböző allergiás vagy ekcémás kiütéseket okoznak.

4. A negyedik stádiumban a biológiai szennyeződések homok, kő vagy kalcium lerakódás formájában halmozódnak fel a vesében, epehólyagban, ízületekben.

5. Az ötödik stádiumban bekövetkezik a megtámadott szervek deformációja.

6. A hatodik és hetedik stádiumban kóros szövet elváltozások következnek be a májban, agyban és más szervekben, rosszindulatú daganatok keletkezhetnek.

Az alábbiakban sorolom fel azokat a méreganyagokat - természetesen a teljesség igénye nélkül -, melyeket közömbösíteni, vagy teljesen ki is kellene üríteni a szervezetünkből.

 • nehézfémek (gépkocsik kipufogógázaiból)
 • vírusok toxinjai
 • baktériumok toxinjai
 • férgek
 • emésztési köztes és végtermékek (húgysav)
 • permetszer, műtrágya maradványok
 • húsfélékben lévő antibiotikum maradványok (takarmányból)
 • húsfélékben lévő hormonok maradványai
 • állati tetemeket, vágóhídi maradványokat viszik a dögtelepre, ahol savas hidrolízissel feloldják - nagy hő, nyomás, főzés - sűrítés - granulátumozás - állati takarmányként alkalmazzák - nem bomlanak le.
 • (pld. Kraizfeld-Jakobs kórt okozó prion így terjed)
 • nagyüzemű növények szintén sok vegyi anyagot kapnak, így tartalmazzák is azt,
 • technológiai szennyeződések: - tartósítószer, emulátor, ízjavító
 • levegőszennyező anyagok: - PCB /policlarozott bifexubek/ a műanyagok elégetésekor szabadul fel
 • dioxan: húsban előforduló anyag, szemétégetéskor szabadul fel,
 • az emberi bélrendszerben képződő gázok (kén vegyületek) felszívódnak.
 • gombás szennyeződés

Folytatás következik...

Tartalomhoz tartozó címkék: hír