Termékek Menü

Seatone Sport Restart (100)

Ár:
13.580 Ft
Egységár: 135,80 Ft/db

Leírás és Paraméterek

Seaton - új-zélandi taréjos zöldkagyló (A Sportkórház ajánlásával)

Ez a termék „funkcionális étrendkiegészítő”, ami azt jelenti, hogy minősége, hatékonysága hasonló a gyógyszerekéhez, de természetes anyagból készül, így nincs semmilyen káros mellékhatása, kölcsönhatása.

A termék alapját Új-Zélandon speciális körülmények között tenyésztett Perna canaliculus új-zélandi taréjos zöldkagyló adja.

Előállítás

A taréjos zöldkagyló egy speciális kagyló faj, amely csak Új-Zéland partjainál a világ legtisztább tengervizeiben él. A jelenleg ismert leggazdagabb glükozamin – az élő és szervezetek kötő-támasztó szöveti vázát felépítő összetett fehérje-szénhidrát molekulák, amelyek túlnyomórészt tengeri puhatestűekben és halakban találhatók – forrás, ezért „kagyló-farmokon” speciális körülmények között tenyésztik. Egyelten ilyen kagyló naponta 300 l tengervizet „szűr át” magán (táplálék és oxigénforrás), ennek köszönhetően a „kagyló húsa” rendkívül gazdag biológiailag aktív anyagokban. A kagylókat tenyészidejük csúcsán (amikor a legtöbb tápanyagot tartalmazzák), kb. 16-18 hónapos korukban gyűjtik be és rekord gyorsasággal, 1 óra alatt (azért fontos, hogy a hatóanyagok ne károsodjanak, ne pusztuljanak el a kagylók, ne képződjenek káros anyagok) a feldolgozó üzembe szállítják. A feldolgozás gyógyszergyári körülmények között történik. A McFarlane-Healtheries egyedülálló (világszabadalommal védett) folyékony-frakcionálásos technológiával készít kivonatot. Az eljárás során a „kagyló-húsnak” csak a biológiailag aktív részét kb. az egész kagyló test mintegy 20%-át használják fel a termék  gyártásához. Ebben különböznek a Seaton termékek minden más új-zélandi készítménytől, aminek köszönhetően  a hatásuk nem „hígul fel” (nem tartalmazza a biológiailag inaktív ballasztot) és az allergizáló hatás is csökken. Gluténmentes zselatinkapszulákba töltik, ami biztosítja a könnyebb beszedést és a vékonybélben történő felszívódást.

Hogyan hat?

A Seaton termékek biológiailag aktív anyagai közül kiemelkednek a glükózaminok, az élő szervezetek kötő-támasztó szöveti vázát alkotó 5 természetes glükózamin ( chondroitin-4-szulfát, chondroitin-6-szulfát, dermatán-szulfát, cheratán-szulfát és hialuronsav) mindegyike megtalálható bennük. A kötő-támasztó szöveti váz szerkezetét a proteoglikán mátrixot építik vissza, így a szalagok, inak, porcok, de a csontok „élő szövetének” a visszaépítésében is döntő szerepük van.

A különböző komponensek különböző pontokon gyulladáscsökkentő hatást fejtenek ki, így elmondható hogy egy közepes erősségű gyulladáscsökkentő szer hatásával megegyező az össszhatás. A szervezetben és így az izületi gyulladások esetében is kialakuló elfajulásos (degeneratív) folyamatok kialakulásában döntő szerepe van az adott terület vérellátásának (mikrocirkuláció). Hogy érthető legyen, a hajszálerek, végartériák eltömődnek, elzáródnak a vérben található fibrinek, mikrotrombusok, és szövet környezetében a gyulladás következtében kialakuló ödéma miatt. Az elzáródás következtében a sérült mikroszerkezetek visszaépítéséhez szükséges építőanyagok (mikro tápányagok), nem tudnak eljutni az építkezés helyszínére. A Seaton termékek hatóanyaga között számos olyan található, amelyik zsíroldó, fibrin oldó, ödéma csökkentő stb. hatása révén megszünteti a hajszálerek elzáródását, így a szintén Seaton termékekben megtalálható mikro tápanyagok el tudnak jutni az építkezés helyszínére.

Izületi nedv termelés – az izületekben, a csontokat borító porcok nem tartalmaznak vérereket, ezért táplálásuk csak mozgás közben a szivacsszerű szerkezetük révén  beszívott-kipréselt izületi nedv segítségével lehetséges. Az izületi nedv egyrészt viszkozitása révén segíti az izületi felszínek egymás fölötti elcsúszását (könnyíti a mozgást), másrészt glükozamin tartalma révén „táplálja” a porcokat, azaz segít  a térhálós mikro szerkezet folyamatos visszaépítésében. A porcok rugalmassága ennek a finom térhálós szerkezetnek a függvénye, mert mozgás közben  a porcok folyamatos „lengéscsillapítást” végeznek, melynek során a finom szerkezet sérülhet. A sérült részek nem tudják megkötni, a porc rugalmasságát adó vízmolekulákat, azaz kiszárad a porc, rugalmatlanná, sérülékennyé válik és mint egy rossz rugózatú matracnál, csökken a „lengéscsillapító” hatás, a csontfelszínek érintkeznek, ami a csonthártya fájdalmával jár.

A Seaton termékek általában 3 hét alatt az izületi nedvtermelést normalizálják, ami a termékeket szedők 70%-nál érzékelhető javulásban nyilvánul meg, könnyebb lesz a mozgás („mint amikor az ajtó sarkat megolajozzák”) csökken az izületek recsegése-ropogása.

Porcépítés – a porcok mikroszerkezetének visszaépítéséhez általában 3-8 hónapos szedés szükséges. A Seaton termékek értelemszerűen nem csak  a sérült, tüneteket mutató területen, izületekben hatnak, hanem a jótékony hatás test-szerte érvényesül, minden izületben normalizálódik az izületi nedv termelés, a szervezet minden részében javul a hajszálerek átjárhatósága (mikrocirkuláció) és mindenhol javul a kötőszövetek rugalmassága (érfalak, izmok, belső szervek) sőt a bőr, a haj és körömképletek minősége is javulhat.

Gyakran feltett kérdések

A szedést követően mennyi idő elteltével érezhető a hatás?

Általában 10 emberből 7-nél már 2-3 héttel a szedés elkezdését követően jól érezhető a változás. Van olyan paciens, aki már 2-3 nap után érzi a hatást. Reggel könnyebben indul el, csökken a fájdalom, összességében "olajozottabb" a mozgás. Meg kell említeni, hogy a szedők 1-2 %-ában az első napokban felerősödhet a fájdalom, ami aztán 2-3 hét elteltével megszűnik, vagy jelentősen mérséklődik.

Mennyit szedjek?

Az adagot az adott személy testtömege és a probléma súlyossága határozza meg. Általános adag 80 testtömeg kg-ig első doboz 2 kapszula reggel, 2 kapszula este evés közben. Majd a 2. doboztól 1-1 kapszulára csökkenthető az adag. Az adagot saját magunk is az érzet alapján változtathatjuk. Időjárási front, nagyobb igénybevétel esetén növelhetjük, majd nyugodt időszakban csökkenthetjük.

Meddig kell vagy lehet szedni?

Étrend kiegészítő lévén bármeddig (akár élethosszig is) szedhető az érzet és a pénztárca határozza meg, hogy ki meddig és milyen adagban szedje. Minimum 3-8 hónapos indokolt. Régóta fennálló panaszok esetekben érdemes egy kisebb fenntartó adagot folyamatosan szedni, vagy kúraszerűen, amikor újból jelentkeznek a panaszok 2-4 hónapig.

Szedhető-e egyéb betegségek mellett?

Természetesen bármilyen egyéb betegség (cukorbetegség, magas vérnyomás stb.) szedhető egyedül a kagylóallergia (viszkető kiütések) zárja ki a szedését. Köszvény esetében a szedés megfontolandó, mivel tartalmaz fehérjéket, amik fokozhatják a húgysav kristályok képződését. Amennyiben a szedést követően a köszvényes panaszok fokozódnak a szedést abba kell hagyni.

Szedhető-e egyéb gyógyszerekkel, étrendkiegészítőkkel együtt?

Az elmúlt több mint 35 évben semmilyen kölcsönhatás semmilyen gyógyszerrel nem ismeretes, így minden korlátozás nélkül együtt szedhető bármivel.

Van-e mellékhatása?

Káros, az általános egészségi állapotot kórosan érintő mellékhatásról eddig nem számoltak be. Kellemetlen mellékhatások viszont lehetnek. A legjelentősebb a "kagyló-íz felböfögés" és a puffadás, ezért javasoljuk, hogy evés közben történjen a beszedés, esetleg élőflórás kefir együttes fogyasztása segíthet. Laza bélsár, ami néha hasmenéssé is fokozódhat, ritkán előfordul. Ilyen esetekben is az élőflórás kefir ajánlott. Pozitív mellékhatás a bőr, haj, körmök rugalmasságának, minőségének a javulása. Meg kell említeni, hogy magas vérnyomás esetében az érfalak rugalmassága javul, és sok esetben csökken a magas vérnyomás, ezért időről-időre konzultálni kell a háziorvossal, hogy a vérnyomás csökkentő gyógyszereket ehhez igazítsa.

Gyerekeknek adható-e?

Igen, sőt a gyors növekedés ideje alatt kifejezetten előnyös. Már 3 éves kortól adható, akár a kapszulából kivéve a töltet bármilyen erős ízű ételbe belekeverhető (kefir, joghurt, lekvár, méz stb.)

Állatoknak adható-e?

Igen. Kutyák, macskák, kis emlősök, madarak esetében is kedvezőek a tapasztalatok. A hasonló, állatok számára gyártott készítményekhez képest magasabb minőségű és koncentráltabb hatóanyagtartalma teszi kedvezőbbé.

Miért a Seatone termékeket válasszam az olcsóbb kagylókészítmények helyett?

Mert a Seatone volt a világon az első kagylóból készült étrend kiegészítő márka, több mint 35 éve van jelen a világpiacon, Magyarországon is ez volt az elsőként bevezetett kagylókészítmény, így a legtöbb tapasztalattal rendelkezünk. Ebből adódóan a legtöbbet vizsgált készítmény. A kagyló készítményekre vonatkozó tudományos munkák jelentős részét Seatone-nal végezték. Állandó jó minősége a magas szintű gyártási technológiájának és ellenőrző rendszerének köszönhetően garantált.

Mi a Biolane- Active GLME?

A Seatone gyártási technológiájának és alapanyag minőségének köszönhetően minden más újzélandi kagyló készítménytől különbözik. Az alapanyag a legjobb tenyész vizekből (Coromandel partok)származik, a kagyló húsnak csak a biológiailag aktív 20%-át tartalmazza, ami csökkenti a felhígulást és a kagyló allergia veszélyét , ezért Biolane-Active Green Lipped Mussel Extract néven levédték a Seatone töltetét. Ugyanez a töltet egyéb természetes anyagokkal kiegészítve található a Seatone Sport Restart és Seatone Sport Endurance Extra termékekben is. Röviden a Biolane Active GLM a tisztított, koncentrált, nagy hatékonyságú újzélandi kagyló kivonatot jelenti. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!