Termékek Menü

Gyógytorna jellegű jóga

 • tartásjavítás
 • gerinc kimozgatása
 • ízületek átmozgatása
 • izmok nyújtása
 • has- és hátizmok erősítése
 • vérkeringés frissítése
 • agyi vérkeringés fokozása
 • erek rugalmasságának fokozása
 • légző gyakorlatok
 • lélek harmonizálása
 • feszültségoldás

Gyakorlatok a Magyar Gerincgyógyászai Társaság tananyagából!

    A tartásért felelős izomcsoportok között harmonikus egyensúlynak kell fennállnia. Ezeknek az egyébként egymással ellentétesen működő izmoknak kellő együttműködése szükséges ahhoz, hogy az ízületek stabilitása a középhelyzetben, valamint mozgása az élettani mozgáspálya teljes ívén létre jöhessen. Amennyiben ez az izomegyensúly felbomlik, az ízületek terhelése egyenetlenné válik és ez a későbbiekben a gerincen kívül az alsó végtagok ízületeiben is porckopáshoz és meszesedéshez vezet.

    Az izomegyensúly felbomlását okozhatja a mozgásszegény életmód, az egyoldalú statikus vagy dinamikus terhelés, a fáradtság és a fájdalom. A zsugorodásra hajlamos izmok gyengülhetnek, a gyengülésre hajlamos izmok pedig zsugorodhatnak is, ha az ízületek helyzete tartósan eltér az ideális élettani középhelyzettől. Ezért szükséges az izomerősítést mindig nyújtott, korrigált helyzetben végezni.

     Ezt a mozgásformát mindenki tudja csinálni, nem szükséges hozzá semmilyen képesség. Átmozgatunk minden izmot és ízületet, lassú kényelmes mozdulatokkal, nyújtunk és csavarunk minden irányban. Eszközként használjuk a bordásfalat (függeszkedés, gerinc- és ízületek nyújtása), és botot.  Gyermekeket, felnőtteket, időseket, nőket, férfiakat, egészségeseket és betegeket egyaránt szeretettel várok a csoportban. Nagyon kellemes, szép zenére tornázunk. Gyógyító és frissítő hatása egyaránt érvényesül.

Ha a fájdalom segítség nélkül nem múlik el, akkor itt az idő, hogy tegyél ellene!

Miért nehéz hozzákezdeni a tornához?

1. Nem tudjuk, segít-e a problémánkon
2. Nem tudjuk, milyen gyakorlatokat végezzünk
3. Nincs időnk arra, hogy kezelésre, járjunk

Miért jó ez Neked?

- Javulni fog testtartásod, ami csökkenti a fájdalmadat, növeli teherbíró képességedet, és még esztétikai változást is eredményezhet.
- Életmódbeli változást fogsz tapasztalni, hozzászoksz a mozgáshoz. A gyakorlatok energetizálnak, s így Te több energiával fogsz rendelkezni.
- Nagyon kedvező az ára.

Kinek való ez a Program?
- Aki szeretné megelőzni hát és derékfájdalom kialakulását.
- Akinél már diagnosztizálták valamilyen elváltozást, nem kontraindikált a mozgásterápia és aktívan szeretne tenni a gyógyulásért.
- Aki már régóta nem mozog és a fokozatosság elvét betartva szeretne elkezdeni tornázni.
- Aki rendszeresen tornázik, de az ismertetett problémákra specializált gyakorlatokat szeretne célirányosan végezni.

 

Időpont:

HÉTFŐ és CSÜTÖRTÖK: 18:30-19:30-ig

További érdeklődés telefonon: 30/9-85-95-94

Tartalomhoz tartozó címkék: szolgaltatas