Termékek Menü

Természetgyógyászat

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."

/Hippokratész/

"Az emberek egészségért könyörögnek az istenekhez. Hogy ők maguk is befolyással vannak rá, nem tudják."

/Hérakleitosz/

"A jövő orvosa nem orvosságot fog felírni, hanem felkelti páciensei érdeklődését a diéta, testkultúra iránt. Továbbá megmutatja nekik a betegségek okát és a megelőzés módját."

/T. Edison/

A betegség az EGÉSZ-ség HIÁNYa.

    Az Ember egészséges, ha harmóniában van a testi (fizikai), szellemi (tudati) és lelki lényével, és Mindenki, és minden mással.

Meg kell tanulni, hogy hogyan működik a fizikai testünk, ami egy Mercedes színvonalú anyag és meg kell neki adni azt, ami neki jár. Tisztítani, karbantartani, táplálni kell. A táplálás alatt nem a jóllakottság érzésére gondolok, hanem a sejttáplálásra.

    A test savtalanítása az első lépések közé kell, hogy tartozzon. A túl savasodás az egyik legveszélyesebb civilizációs megbetegedés, mert az egészség közvetlenül függ a test sav-bázis egyensúlyától. A legtöbb betegség alapja a túl savasodás, és a test alapos savtalanítása és ásványianyag-készleteinek újraépítése minden terápia alapja.

Ortomolekuláris medicina:

    Ezt a fogalmat LINUS PAULING professzor alkotta meg, aki két alkalommal kapott Nobel díjat. A medicina törekvése: "...az egészség fenntartása és a betegségek kezelése azáltal, hogy az emberi szervezetben a normális körülmények között előforduló és az egészség szempontjából nélkülözhetetlen anyagok koncentrációját megváltoztatjuk." Ezek az anyagok "esszenciálisak", vagyis az élethez nélkülözhetetlenek. A szervezet nem tudja előállítani őket, a táplálékkal kell rendszeresen felvennünk. A mindennapi étkezésünknek ezért nem csak kellő kalóriát kell biztosítania, hanem elegendő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, esszenciális aminosavakat és zsírsavakat is.

    Az orvostudomány azonosnak tartja a tünetet és a betegségeket, azaz nem tudja a formát a tartalomtól elválasztani. Így költséges technikával kezeli az emberi szerveket és testrészeket - és sohasem az EMBERT, aki beteg. A tünet azt jelzi, belső lelki erőink zökkentek ki egyensúlyukból. A tünet tudatja velünk, hogy valamire szükségünk van.

    Soha sem szabad csak a fizikai testet kezelni, mindig meg kell értenünk a lélek nyelvét, üzenetét és ezen a szinten harmóniára kell törekednünk.

Tanuljuk meg úgy élni az életünket, hogy jól érezzük magunkat ebben a fizikai világban és még boldogok is legyünk.

Voll féle elektro-akupunktúra


    A "voll" német szó, teljest jelent, s e módszer valóban teljesebbé teszi a medicinát, azonban mégsem innen az elnevezés, hanem Reinhold Voll Stuttgart melletti német orvos nevéből származik, hisz ő dolgozta ki. Röviden és velősen ez a módszer elektroakupunktúra, plusz homeopátia, plusz nyugati medicina.


    A Voll-módszer alapvetően a teljes szervezet energetikáját vizsgálja, az egész embert, és nemcsak egy pontját, a haját, a candidáját, az allergiameridiánját! A Voll-módszerrel a szervezet egészének, ill. különböző szerveinek energiahelyzetéről, az esetleges blokkokról, zavaró mezőkről, nem utolsósorban a rejtett gócokról, degeneratív elváltozásokról is képet kapunk. Lehetőséget nyújt a szervezetben kialakult elváltozások összefüggéseinek kiderítésére. 


    Alapja tehát a klasszikus kínai akupunktúra, mely szerint az élő emberi testben szervek, szervrendszerek működését tápláló életenergia áramlik, és minden szervhez tartozik egy- egy ilyen láthatatlan csatorna (meridián). Testünk 60 - 70 %-a víz, ami az elektromosságot jól vezeti. Feltehetően ebben a sejt közötti állományban, hagynak nyomot a szervezetet ért energetikai, lelki-energetikai, kémiai, biofizikai, ill. biológiai káros hatások. 


    Az egyes csatornák jellemzően a kéz- és a lábujjak körömágyainak két oldalához közel végződnek, lehetőséget adva ezeken a pontokon azok mérésére.


    Ezeknek a csatornáknak a meghatározott pontjain keresztül a nagyon érzékeny Voll készülékkel mérni lehet minden egyes szerv elektromos potenciálját (funkciókörét), így energetikai állapotát, működését.

    Az egyes rendellenességek, működési zavarok a Voll-féle műszerrel sok esetben már akkor kimutathatók, amikor még nem okoz testi tüneteket és szervi elváltozásokat, mert az energetikai elváltozások előbb jelentkeznek, mint a betegség tünetei, és ezért a megelőzésben hallatlanul nagy a szerepe (állapotfelmérés).

    A Voll-féle műszer segítségével nem csupán a szervezet/szervek állapotának a felmérése végezhető pontosan és hatékonyan, hanem lehetőség van a megfelelő szer kiválasztására is, és leellenőrizhető azoknak hatása (rezgése) az adott szerv energetikai rendszerére, funkciójára.

    Bonyolulttá vált mesterséges környezetünk felelős az egyre növekvő krónikus megbetegedésekért, azért, hogy nő az allergiások, a krónikus vastagbélgyulladásban, a krónikus hörghurutban szenvedők száma, szaporodnak a gyógyíthatatlannak tartott ízületi és bőrbetegségek, nőgyógyászati-, ill. urológiai "nyavalyák", az egyre fiatalabb korban jelentkező autoimmun-betegségek, a Colitis ulcerosa, fekélybetegség stb. 


    A Voll-módszer, karöltve a nyugati medicina csodálatos vívmányaival, holisztikus szemlélettel az eddig gyógyíthatatlannak vélt betegeknek is, nem csak diagnosztikai, de gyógyító módszere.

A mérés menete:
Miközben a kliens egyik kezében egy hengeres elektródát tart, a mérőelektródával a kéz és láb megfelelő akupunktúrás mérőpontjain keresztül történik a méréssorozat. Ezután történik  a mért eredmények kiértékelése és javaslattétel a szükséges terápiára.

Tartalomhoz tartozó címkék: szolgaltatas