Termékek Menü

Téli étrend 1. rész

2015. 07. 31. 13:12:41

Étrendünk alapját a teljes magvú GABONÁból készült ételek, IDÉNYZÖLDSÉGek és télálló GYÜMÖLCSök alkossák!
Télen melegítő hatású gabonaféle a KÖLES és a HAJDINA és a ZAB.

Ezekből készíthetünk kását (főzve), belekeverhetjük egészben vagy őrölve kenyértésztába vagy használhatjuk pelyhesítve is (a pelyhek gyorsan, 10-15 perc alatt elkészíthetők).

Télen nagyobb mennyiségben fogyaszthatunk OLAJOS MAGVAKat, HIDEGEN SAJTOLT OLAJokat is (erjedésgátlóként bőven alkalmazzuk a fűszerpaprikát és a köménymagot).

Szintén melegítő hatásúak az erős ízű fűszerek (cayenni bors, fahéj, gyömbér, mustár, torma).

Természetes antibiotikumnak számítanak a hagymafélék (vörös- és fokhagyma, snidling, lilahagyma), a mustárolaj-tartalmú gyógynövények (mustár, torma, retek, zsázsa), továbbá a SVÉDKESERŰ és a GRAPEFRUITMAG-kivonat.

Kezdődő influenza, megfázás esetén használjuk ezeket a természetes szereket!

Ilyenkor is bőven akad hazai termesztésű, helyesen tárolt (vermelt) zöldség- és gyümölcsféle, amiből válogathatunk.

Legfőbb téli táplálékunk az ALMA.

Csodálatos gyümölcs, amely egész télen ellát bennünket mindennel, amire a szervezetünknek alapvetően szüksége van.

Rengeteg fajtája létezik, más ízekkel. A naponta éhgyomorra elfogyasztott 4-5 db segít fenntartani egészségünket.

Nyugodtan illesszünk be ALMANAPOK-at is, amikor egész nap csak ezt esszük, amennyi jólesik, úgy 1-1,5 kg-ot. Remekül méregteleníti a szervezetet, pótolja a vitaminokat, ásványi sókat, nyomelemeket és kielégíti a vízigényünk nagy részét is. Magas foszfortartalma miatt az alma kiváló táplálék a szellemi munkát végzők számára.

További hasznos gyümölcsök: naspolya, kökény, berkenye, sóskaborobolya (az utóbbi 3 főként vadon terem, de kertünkbe szelídíthetjük őket: értékes nyomelemeket, viszonylag sok C-vitamint tartalmaznak).

Tartalomhoz tartozó címkék: hír