Termékek Menü

Vegyszerrel tele kolbászaink!

2015. 07. 30. 16:11:45

Nem titok, hogy túl sok hús eszünk, a javasolt napi maximum másfélszeresét. Jó lenne csökkenteni e mennyiséget, hiszen tudjuk, a feldolgozott hús egyáltalán nem tesz jót. Gyakorlatilag minden hústermék átesik valamilyen vegyi folyamaton, ami meghosszabbítja eltarthatóságát. A leghírhedtebbek a hot dog kolbász, a sütőkolbász, a szalámi és a bolognai kolbász.

 

Mit okozhatnak a feldolgozott hústermékek?

Elhízás

Ez az egyik leggyorsabban jelentkező és káros betegség, amit bár nem kizárólag a feldolgozott húsok okoznak, mégis gyakori, és étrendünk eredményeképp terjed. A feldolgozott hús sok sót, zsírt és kalóriát tartalmaz. A sok só folyadék-visszatartáshoz és magas vérnyomáshoz vezet.

Szívbetegség

Évente sok ezren halnak meg szívbetegségben. El tudjuk képzelni, hány ember él ma is ezzel a betegséggel? Háromszor annyi só van a feldolgozott húsban, mint a feldolgozatlanban. A magas sófogyasztás szívbetegséghez vezet és gyengíti a vérereket.

Cukorbetegség

Nem csak az édesség révén kaphatunk cukorbetegséget. A feldolgozott hús nitrátokat tartalmaz, amelyek fékezik az inzulintermelést és hátrányosan hatnak a vércukorszintre. Már két szelet szalámi vagy egy hot dog, egy adag feldolgozott hús napi fogyasztása 29%-kal növeli a cukorbaj kockázatát.

Rák

Ettől a betegségtől mindenki fél. Az emberek negyedét sújtja életük során. Egy Hawaiiban lefolytatott vizsgálat azt mutatta, hogy a sok feldolgozott húst fogyasztóknak 67%-kal nagyobb az esélyük hasnyálmirigyrák kialakulására.

Szakértők azt ajánlják tehát, hogy csökkentsük az elfogyasztott hús mennyiségét, és jót tesz az egészségének az, ha jelentősen csökkenti vagy teljesen elhagyja a feldolgozott hús fogyasztását.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír