Termékek Menü

Cordyceps - amelyet hernyógombának is neveznek

2015. 07. 31. 13:46:47

A Cordyceps nagy hatékonyságú immunitás-szabályozó szer. Természetes antibiotikum (elfolytja a pneumococcust, streptococcust, stapphylococcust). Megelőzi a trombózis kialakulását, a szívizom trombózist, a szív ischemiás (elégtelen vérellátás miatti) betegségét, a cukorbetegséget stb.

Egyensúlyban tartja a vér kalcium és a foszfortartalmát, megelőzi az oxigén-elégtelenséget. Jó hatással van a májbetegségekre, a tüdőgyulladásra (pneumóniára), bronchiális asztmára, tuberkolózisra. Kedvező a hatása a daganatos betegségek esetén.

Javallatok:

1. Légzőszervek betegségei: hörghurut, tüdőgyulladás, asztma, tüdőtágulat, tuberkolózis stb.
2. Szív és érbetegségek, isémia, szívszoroluás, érelmeszesedés, infarktus.
3. Urogenitális rendszer betegségei: húgyhólyaggyulladás, vesemedence-gyulladás,     vesegyulladás, bepisilés, petefészek-, méhkürt-, méhszalag-, hüvelygyulladás.
4. Erőtlenség, túlzott izzadás, derékfájás, pollúció (spontán ejakuláció).
5. Májbetegségek, mint hepatitisz és cirrózis.
6. Vérbetegségek: Verlgof-betegség, fő tünetei: sokszoros bőrbevérzés, nyálkahártya     vérzése és másodlagos vérszegénység, leukózis a folyamat stabilizálása céljából,      hogy     a betegség ne alakuljon át rosszindulatúvá.
7. Autoimmun megbetegedések, mint a reuma.
8. Hipoimmun állapotok, pl. megfázás, influenza stb.
9. Különböző szervek rosszindulatú képződményei, még a kései stádiumban is, kemo- és     sugárterápia mellett.
10. A szervezet méregtelenítése különböző helyzetekben, pl. akut vagy krónikus       mérgezés, masszív gyógyszerezés, sugárveszélyes lakóhely stb.
11. Szervátültetésnél, immunmodulátorként csökkenti a szerv kilökődésének veszélyét.
12. Korai öregedés, bőrhervadás.
13. Nagy fizikai megterhelések, pl. nehéz sportok.
14. Bármilyen stresszes helyzet.

Ellenjavallat:

1. Gyerekeknek ötéves korig és terheseknek szigorúan orvosi javaslatra és felügyelete mellett!
2. Szoptatás időszakában.

A Cordyceps  hatásköre rendkívül széles:

- képes szabályozni a Jin és Jang energiát az emberi testben, és elérni azok viszonylagos egyensúlyát,

- nagy adaptogén képességgel rendelkezik. Mit jelent az adaptogén? Az adaptogénnek normalizáló (kiegyensúlyozó) hatása van a szervezet    életfunkcióira, függetlenül attól, hogy az élettani funkció milyen irányban mozdul    el a stresszor behatására.
Kiegyensúlyozzák a belsőelválasztású mirigyek és az immunrendszer működését úgy, hogy lelassítják a túlműködő és felgyorsítják az alul működő szerveket, ugyanakkor a normálisan működő szerveket nem befolyásolják. Így segítik az élő szervezetnek a változó külső és belső körülményekhez való alkalmazkodó képességét, amellyel önmaguk viszonylagos biológiai állandóságát biztosítják. Az adaptogének is, mint a legtöbb gyógynövény viszonylag lassan és finoman hatnak. Gyakran 3-4 héten át kell fogyasztanunk, hogy jótékony hatásuk érezhető legyen.

mellékhatások nélküli természetes antibiotikum, sok kórokozóra elnyomó hatással van (staphylococcus, streptococcus, pneumococcus stb.)

szabályozza az immunrendszert, ezzel növeli a szervezetünk ellenálló képességét különböző betegségekkel szemben,

csökkenti az immunrendszer túltengését, genetikai szinten kijavítja annak zavarait olyan autoimmun betegségek esetén, mint a szklerodermia, a vörös bőrfarkas, reumatoid ízületi gyulladások és a reuma, az immunokompetens szervek működésének normalizálásával,

gyulladásgátló hatású, nem gyengébb, mint a nem szteroid hormonok (pl. hydrocortison),

növeli a szervezet ellenálló képességét az oxigénhiánnyal, méreganyagokkal és nagy fizikai megterhelésekkel szemben, antioxidáns hatású,

aktívan méregteleníti a szervezetet, többek között eltávolítja a gyógyszermaradványokat,

daganat ellenes hatása van, mivel serkenti a fehérvérsejtek aktivitását és helyreállítja a szintjüket a vérben; enyhíti a sugár- és kemoterápia mellékhatását,

- szabályozza a máj, a vese és a tüdő működését,

- javítja az anyagcserét az összes szerv szöveteiben,

csökkenti a lipidszintet a vérben, a koleszterin szintet is,

- szabályozza a trombocitaszámot a vérben, akadályozza a vérrögök kialakulását és elősegíti az eloszlásukat,

szabályozza a kalcium és foszfor egyensúlyát a vérben,

kis mértékben tágítja a vérereket, ezzel javul a szív és a tüdő vérellátása, javítja más szervek és a szövetek mikrocirkulációját,

fiatalító hatású.

A Cordyceps hatása a teljesítmény fokozására

Miért használják a sportolók a Cordyceps-et?

A nagyobb energiaszint, vitalitás és állóképesség elérése érdekében. Mióta egy edző bevallotta, hogy a kínai atlétikai válogatott rekordokat döntögető futóit ezzel etette, a sportolók igen nagy becsben tartják. A kutatások pedig alátámasztották hatásosságát, továbbá a szív-és érrendszerre valamint az immunrendszerre kifejtett járulékos hatásaira is fényt derítettek.

Javítja az energiaszintet és állóképességet:

  • a sejtmitokondriumokban (a sejtek energiatermelő „gyára”) növeli az energiatermelést,
  • növeli a tüdő oxigénfelvevő kapacitását,
  • növeli a glükóztermelő enzimek mennyiségét a májban, ami az izmok számára nagyobb mennyiségű elérhető  glükózt biztosít ezáltal.

Hogyan működik?

A Cordyceps a teljesítmény növelését az ATP szintjének növelésén keresztül éri el, ami egy, a sejt mitokondriumában található energiamolekula. A vércukorszintet is csökkenti, mivel tartósítja a glikogént a májban, és megnöveli az oxigénfelvételt. Végül, a májban található glükóztermelő enzimek mennyiségét is növeli, ami több hozzáférhető glükózt biztosít az izmok számára. Az aktív hatóanyagok a cordycepin (deoxyadenosine) és a cordycepic sav (mannitol).

A Cordyceps az oxigénfelvétel hatékonyságának növelésén és az alacsony oxigénszint ill. magas savszint által okozott károsodások elhárításán keresztül is kifejti hatását. Azok az állatok, melyek Cordyceps-et kaptak, 50%-al hatékonyabban használták fel az oxigént, jól tolerálták az alacsonyabb oxigénszintet és az acidózist (az edzés közben sav képződik a testben, ami fáradtsághoz és fájdalmakhoz vezethet), valamint háromszor tovább éltek, mint azok, akik nem kaptak Cordyceps-et.

Idősebb pácienseken végzett kutatások során a Cordyceps növelte a hidegtűrő képességet, növelte a légzésfunkciót, javította a memóriát és a koncentrációs képességet, valamint a libidót is. Mindezek a hatások a javuló szív-és érrendszeri, valamint légzési funkciókkal függenek össze. Az ATP fent említett szerepén keresztül az energiaszintet is növelte.

Növekvő vitalitás

Számos kutatás kimutatta, hogy a Cordyceps növeli a vitalitást a vörösvértestek enzimaktivitásának növelésén és a tüdő egészségének és kapacitásának növelésén keresztül. Ráadásul a jelek szerint megnöveli testünk tűrőképességét a stresszel szemben és segíti testünk legerősebb antioxidánsának, a SOD-nak (szuperoxid dizmutáz enzim) a működését.

Javuló regeneráció és egészséges szív

Mivel erős antioxidánsokat tartalmaz, a Cordyceps javíthatja a szív-és érrendszer működését és elősegítheti az oxigén és a tápanyagok szállítását, valamint az izmok működése során keletkező felesleges anyagok eltávolítását. A szívverést is stabilizálja, minimalizálva ezzel az aritmiás hibákat. Ezenfelül javítja a vérkeringést és kiegyenlíti a vérnyomást is. És várj… Ez még nem minden! Csökkenti a rossz koleszterin (LDL) és növeli a jó koleszterin (HDL) szintjét – egy kutatás során közel 17%-os csökkenést dokumentáltak!

Erősebb immunrendszer

A Cordyceps ugyancsak erős immunrendszer erősítő hatással is bír, mivel növeli a vértestek termelődését a csontvelőben. Megnöveli az úgynevezett poliszacharidok szintjét, melyek különösen fontosak az immunrendszer javulása szempontjából. A CO-1 például erős tumorgátló anyag. A Cordyceps a makrofágok működését is javítja, melyek felfalják a káros mikrobákat és rákos sejteket.

Kínában a Cordyceps-et a vesék frissítőjeként tartották számon, melyekről azt gondolták, hogy a szexuális működést, az erőt, izzadást és a hidegtűrést befolyásolják. Ezért aztán a libidó növelésére, testhőmérséklet befolyásolására és hidegtűrés elősegítésére ajánlották. Kutatások azt mutatták, hogy javítja a vese működését és erősíti az immunrendszert a vesetranszplantáción átesett betegek esetében azzal, hogy a fertőzéseket gátoló T-sejtek szintjét visszaállítja. Ugyancsak hasznos lehet a máj egészségének szempontjából és a hepatitis elleni védekezésben is segíthet.

A Cordyceps történelmi múltra tekint vissza és a tudomány támogatását is élvezi. A nyugati emberek közül előbb az élsportolók, majd az olyan, aktív életmódot élők emberek is – az élet minden területéről – felfedezték maguknak, akik nem csupán a teljesítményt, hanem a vitalitásukat és energiaszintjüket is növelni akarták.

Alkalmazás:

Érdekelt szerv meridiánjának maximális aktivitásakor, vagy a hármas melegítő maximális aktivitásakor 21-23 óra között. A kapszulát egy pohár tiszta, langyos vízzel kell bevenni.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír