Termékek Menü

Csicseriborsó 500g

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
595 Ft
Egységár: 1.190,00 Ft/kg

Leírás és Paraméterek

Magas fehérje, keményítő és rost tartalmú hüvelyes. Íze dióra hasonlít.

A legújabb kutatási eredmények szerint a csicseriborsó természetes módon és nagy mennyiségben tartalmazza a triptofán nevű aminosavat, mely a szerotonintermelést segíti, így hatással van alváskészségünkre, hangulatunkra és segít leküzdeni a mindennapos stresszt.

A csicseriborsó az egyik legkorábban termesztett gabonanövény. A közel-keleti régészeti kutatások során tízezer éves magvakat is találtak mesterséges termelési körülmények között. A száz éve még Magyarországon is nagy területen termesztett, népszerű étel titka nem más, minthogy laktató, finom és javítja a hangulatot.

A hüvelyesekhez tartozó növény termésének fehérjetartalma 20, szénhidrát tartalma 40 százalék körüli. Sok benne a vas, a B1- és B6-vitamin, a magnézium és a cink. Napjainkban leginkább a benne levő triptofán teszi aktuálissá - hívta fel a figyelmet Bajor Zsuzsanna dietetikus, egészségfejlesztő. Ez egy esszenciális aminosav - többek között néhány antidepresszáns gyógyszernek is hatóanyaga -, melyet a szervezet nem termel, azt a táplálékkal kell bevinni, és a boldogsághormonnak is nevezett szerotonin elsődleges alapanyaga.

Tehát amellett, hogy a csicseriborsó fogyasztása egészséges, az ebből készült ételek pedig ízletesek, az általa bevitt aminosav javítja a hangulatot, segíti az álmatlanság leküzdését, és könnyebben földolgozhatóvá teszi a mindennapos stresszt.

Nem véletlen, hogy a nyugati világban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a közel-keleti finomság, a hummus vagy csicseriborsókrém. A hummus előnyös tulajdonságai közé sorolta egyedi, kiváló íze mellett magas rosttartalmát, valamint hogy alacsony glikémiás indexe miatt cukorbetegek is fogyaszthatják. A gluténérzékenyek számára a csicseriborsóliszt kiválóan helyettesítheti a búzalisztet.

Csicseriborsó pástétom:

Hozzávalók
: 25 dkg csicseriborsó, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csipet cayenne bors, 1/2 üveg natúr magozott olivabogyó, 
1/2 citrom leve, 2 evőkanál őrölt szezámmag (vagy tahini), 1 dl olivaolaj, 1 dl víz, 2 db babérlevél.

Elkészítés
: Előző este beáztatom a csicseriborsót. Sós vízben, babérlevéllel megfőzöm a beáztatott csicseri borsót.(Kb. 1 óráig)
Utána az összes hozzávalót összeturmixolom. 

Nagyon finom kenyérre kenve.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Hidrogén
Forradalmian Új termék!
        
  Molekuláris Hidrogén
Kapcsolat

Margaréta Biobolt

6000 Kecskemét Margaréta u. 19.
(Széchenyi város, Margaréta otthonnál)
 
Villám Erika
Tel: +36-30/985-95-94
E-mail: erikavillam@gmail.com


Nyitvatartás:
H - P:
9.00 - 18.00-ig
Szo:
9.00 - 12.00-ig