Termékek Menü

Csíráztatott magok

Az egészséges táplálkozás alapja a zöld étrend, az állandó csírakúra. Nem véletlen, hiszen a csírák a növény felneveléséhez szükséges hatalmas mennyiségű enzimet tartalmaznak.

Biocsírák élő élelmiszerek, fogyasztásuk - akár kúra jelleggel - rendkívül fontos, hiszen egészségünk múlik azon, hogy van-e elegendő enzim a szervezetünkben.

Miután a legtöbb helyen gyakorlatilag lehetetlen biotermeléssel nőtt friss élelmiszerhez jutni ez az egyszerű út az egészséges táplálkozáshoz igazán megérdemli, hogy megismerkedjünk vele. Az enzimek komplex katalizátorok, amik ellenőrzik a szervezet összes kémiai reakcióját. Születésnél egy adott mennyiséggel rendelkezünk, aminek életünk végéig ki kellene tartani. A helytelen életmód, a rossz táplálkozás, a betegségek óriási mennyiséget fogyasztanak, így idővel az egyensúly megbomlik, a szervezet egyre jobban ki van téve a súlyos betegségeknek.

    A mag a fiatal növények tápanyagraktára, mely a növekedés megkezdéséhez és fejlődéséhez nyújt elegendő energiát. A csírázó magban lezajló kémiai folyamatok egy hatalmas enzimgyárat hoznak működésbe.

    A növény egész növekedése folyamán ekkor a legnagyobb az enzimtartalom. A csírák gyakorlatilag "előemésztett" ételek. A magok gazdag enzimtartalma az emberi szervezetben lezajló anyagcsere során is fokozza az enzimek termelését, ezáltal fokozza a vérkeringést.

    Háromezer enzimet fedeztek fel az emberi testben. Egy perc alatt egyetlen enzim 36 millió biokémiai reakcióban vesz részt. Minden egyes sejt termel enzimet, de... tudnod kell, hogy tested enzimellátása nem végtelen.

    Amikor melegítjük az ételt, minden enzimet elpusztítunk, és így a szervezetnek egyedül kell megoldani az emésztést. Így idővel a szervezet tartalékai annyira elapadnak, hogy korai öregedés lép fel.

    Gondoljunk az anyatejre. Ahogy az édesanya biztosítja a gyermeke számára az élet indulásához nélkülözhetetlen anyatejet, úgy biztosítja a csírázó mag a növény számára a nélkülözhetetlen enzimek, vitaminok, ásványok több százszorosát.

Mi történik velünk, ha elfogyasztjuk? A mi szervezetünkben fogja kifejteni azt a jótékony hatást, amelyet a növény fejlődéséhez tartogatott. A koncentrált vegyülettartalmuk  1000 - 1500 szoros, így egy picinyke csírában több hatóanyag van, mint egy kifejlett növényben. Ami azt jelenti, hogy egy picike hagyma csíra hatóanyagát tekintve fölülmúlja egy kifejlett hagymáét.

    Mit kezd a szervezet az élő élelmiszerekkel? Könnyen beépül a szervezetbe a felesleg, pedig gond nélkül kiürül.

    Életerő csak élőben van. A csírában lévő életerőt azonnal átveszi a szervezet: a fizikai test, a lélektest és a szellemi test. Az ereje, ami belőle fakad, abban a pillanatban a te erőd lesz. Rezgés, információ.

    Az idő kereke a csírákkal és a búzafű levével megállítható, és visszafelé pörgethető. Ez nem kérdés. Hiszen folyamatosan a megújulás információját juttatjuk a szervezetbe.

    Napi egy deciliter csíra leve egy év alatt, körülbelül kettő évet visz vissza életkorunkból.

Tisztulnak a sejtjeid, és más minőségben létezel.

Csírák és búzafű megrendelhető. A rendeléseket minden péntek 12 óráig kell leadni telefonon, vagy sms-ben, amely az azt követő hétfő délután 17 órától elvihető a 
Margaréta Bioboltból (Kecskemét, Margaréta u. 19.).

Villám Erika

természetgyógyász

0630/985-95-94

Tartalomhoz tartozó címkék: csira,buzafu