Termékek Menü

Hogyan maradjunk szépek?

2015. 07. 31. 13:19:38

Az emberiség egyik legfőbb esztétikai élménye a nők szépsége! Ezt minél tovább szeretnénk megőrizni, próbálkozunk megannyi fantasztikus főleg, a reklámok által lebilincselő csodaszerekkel, de az eredmény sok esetben sajnos elmarad.

Bőrünknek számtalan csodálatos összetevője van! Rugalmassága, feszessége, szépsége, fiatalossága elsősorban azon múlik, van-e benne elegendő kollagén. A kollagén nagyon sok vizet tud magához kötni, bezárni a réseibe és ott megtartani. Ez nagyon megtetszett a kozmetikai iparnak és úgy gondolták, ha a testünk nem termel belőle elegendőt, semmi gond, tégelybe zárjuk és máris megoldva a probléma!

Mi egy kicsit inkább gondolkodjunk! Mi az oka annak, hogy a szervezet nem termel elegendő kollagént? A válasz egyszerű! A kollagén termelődéséhez C-vitaminra van szükség. Minél több a C-vitamin, annál több a kollagén. Az emberek nem képesek a testükben saját maguk számára előállítani ezt a vitamint, így teljes mértékben attól a mennyiségtől függnek, amely a táplálékkal jut be. Ha nincs belőle kellő mennyiségben, kevesebb lesz a kollagén, kevésbé lesz feszes, rugalmas a bőr. Kevesebb vizet tud magában tartani, öregedni kezd!
Megjelennek és elmélyülnek a ráncok. A bőr elsősorban a kollagénnek köszönhetően, belülről köti meg a vizet.
Fontos még valamit tudnunk. A kollagén nemcsak a bőr feszességében, rugalmasságában játszik fontos szerepet, hanem az erek rugalmassága, épsége, terhelhetősége is főként ennek a függvénye! Az erek falában normálisan sok-sok kollagénnek kellene lennie. Ehhez ugye sok-sok C-vitaminra van szükség. Amikor nem jutunk hozzá kellő mennyiségben, kevesebb és rosszabb minőségű kollagén termelődik. Az erek fala meggyengül. Ebben az esetben még egy probléma felvetődik! Ugye az erek kevésbé lesznek rugalmasak, ellenállóak. Emiatt kis sérülések keletkeznek az érfelszín belsején és ilyenkor jön az érfalak betapasztása koleszterinnel (ami nem is olyan mumus, mint ahogy ezt gondoljuk) ezek után a sérülések helyén mész rakódik le. Nem csinál mást, csupán megpróbálja helyrehozni a keletkezett kárt, úgy hogy betömködi a repedéseket.
Szerintem a C-vitamin hiánynak egyenes következménye a rosacea, az érelmeszesedés és agyvérzés, szívinfarktus...
Ez saját vélemény. Én így látom!

Felháborítónak tartom, hogy a magas koleszterin-szint esetében koleszterin-csökkentőket írnak fel, ahelyett, hogy érfalat erősítenének!A koleszterin fantasztikus anyag és a tankönyveink is leírják, hogy a sejtfalak építőkövei.

A szervezetben megtalálható koleszterin 80%-át mi állítjuk elő, 20%-át táplálékkal visszük be! Tehát a testünk termeli a legnagyobb részét! Ha eszünk belőle, ha nem, az bizony ott van a szervezetünkben!

Akár tetszik sok embernek, akár nem, a koleszterinre szüksége van a szervezetnek és igenis a vegetáriánusok körében is előfordul a magas koleszterin-szint. Tehát nagyon sok értelme van a koleszterin-mentes diétának!

Mit is tud ez a csodálatos anyag?

Alapanyaga a férfi-és női nemi hormonoknak, a mellékvese által termelt és az ellenálló képességet növelő ún. stressz-hormonoknak, valamint a D-vitaminnak!
Másfelől az ereket védő E-vitamin a vérben nagyrészt koleszterinhez kötődve szállítódik és jut el a test minden részébe!

Tehát összegezve a leírtakat, annyit mondhatok, az egyik legjobb ránctalanító és érfal erősítő a C-vitamin belsőleg adagolva. Az, hogy riogatják az embereket a C-vitamin vesekő  "képződéses" mellékhatásával, számomra felháborító és nevetséges. Naná, mert akkor a kozmetikai ipar kevesebb krémet tud eladni és a gyógyszeripar is gondban lenne, mert több millió ember lehetne egészséges és boldog és ugye akkor jó páran becsukhatnák a boltot!

Boltunkban kapható a C-vitamin 1500 mg-os formában és teljesen természetes formában is, amely 100 % gyümölcs készítmény, amelyet olyan eljárással készítenek, hogy minden vitamin, nyomelem és alkotó megmarad benne, csak a vizet veszik ki belőle és porítják. Így egy teáskanálnyi por 1400mg C-vitamint tartalmaz, melyet magyar laborban bevizsgáltak és a gyümölcsökben található összes más mösszetevőt is. Magyar termék.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír