Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Lúgos víz

Lúgos víz

Ionizált lúgos víz

Az acidózis (savbőség) mint népbetegség.

    A test túlsavasodott területein gyakran egyik pillanatról a másikra, összeomlik az ellátás. A történés hirtelensége a vörös vértestek savmerevségére vezethető vissza.

    A vörös vértestek szállítják a létfontosságú oxigént a szövetekbe. Korong formájúak és bár 7,5 mikrométer az átmérőjük, rugalmas szerkezetüknek köszönhetően át tudnak jutni a mindössze 3-4 mikrométer átmérőjű hajszálereken, sőt még 2 mikrométeres, rövid "szorosokon" is. A savterhelés következtében azonban egyre inkább veszítenek rugalmasságukból, míg végül egyik pillanatról a másikra teljesen megbénulnak, és közben eltömítik magát a hajszáleret. A folyamatot a víz lehűléséhez lehetne hasonlítani, amely szintén az egyik pillanatról a másikra jéggé fagy és megszilárdul, tehát már nem tud folyni. Ha a megmerevedett vörösvértestek elveszítik rugalmasságukat és ezzel áramlási képességüket is, már az oxigént sem tudják megfelelően felvenni, így "belső légszomj" lép fel a testben.

    Az infarktus kifejezés (szó szerint eltömődés) pontosan leírja a lezajló történést. Az érintett hajszálerek számától és a történés időtartamától függ, hogy a folyamat visszafordítható-e. De ahogy a jég felmelegítésével visszanyeri folyékonyságát a víz, kielégítő báziskínálat esetén megszűnik a vörösvértestek merevsége is, ismét folyni kezdenek, megint elegendő oxigént szállítanak, és a szövet meggyógyulhat ott, ahol nem szenvedett tartós károsodásokat. Nem véletlen hogy a testünk ilyen sok folyadékot tartalmaz. Elvégre a sejtjeink helyhez kötöttek nem tudnak táplálékot hozni maguknak és a hulladékot sem tudják elszállítani. Ezeket a folyamatokat a testfolyadék látja el. A testfolyadék az a sejtnek, ami a növénynek a humusz. A testfolyadék összetételétől függ sejtjeink élete, mert ha terhelt vagy túlsavasodott, nem tudja ellátni a feladatát.

A savhatás 3 területen okoz károsodást a testünkben.

1.    Felemésztődnek az ásványi anyag készletek, ezáltal törékennyé válnak a csontok és az erek, kialakulhat azagyvérzés, szívinfarktus, aranyér és visszér. A szervezet a vérnyomás növelésével próbál javítani a helyzeten, hogy ellensúlyozza az erek nehéz átjárhatóságát. Ha ilyenkor csak vérnyomáscsökkentőt veszünk, csökken ugyan a vérnyomás, de ez csak ront a helyzeten.

    Egy másik veszélyes következmény az öregkori csonttörésekkel, lágyéksérvvel és porckorong-károsodásokkal kísért csontritkulás. Ezek tulajdonképpen nem betegségek, hanem az ásványi anyagok túlsavasodás okoztaleépülésének következtében fellépő károsodások. Minden savas táplálék kalciumot von el a testből, és ezzelgyorsítja a csontritkulás folyamatát. A porckorongok, ahogy a csontok is kalciumfoszfátot veszítenek és összezsugorodnak, ellaposodnak, veszítenek a rugalmasságukból, és könnyen felléphet a porckorongsérv, csigolyaproblémák. A fogszuvasodás a savkár közvetlen következménye.

2.    Ide tartozik valamennyi lerakódásos megbetegedés. A savtartalmú lerakódások szétroncsolják a porcszövetetporckopás alakul ki. Minden kőlerakódás, a keringészavarok, a látás és halláskárosodások, valamint a hályog és az érelmeszesedés, amelynek végső stádiuma a szívinfarktus és az agyvérzés.

3.    Ide tartozik minden fertőző betegség az egyszerű megfázástól kezdve egészen a halálos fertőzésekig. Gyakran önmagukba véve ezek sem betegségek, hanem a test számtalan kísérőjelenséggel társuló túlsavasodásának könnyen elkerülhető következményei. A gyomorégés mindig a gyomor segélykiáltása, mellyel a hiányzó bázisokat követeli, nem pedig a savtermelés meggátolását. Az izomszövetben lévő koncentrált savak fáradtságot okoznak, így a túlsavasodott ember mindig fáradt, rosszul alszik, és alig tudja kipihenni magát. Az acidózis egyik kísérő jelensége a Candida albicans okozta, egyre elterjedtebb gombás megbetegedés is.

A víz élettani fontossága

Az újszülöttek kb.75-80 %-át víz képezi. A felnőttek testének 60-70%-a víz, pl. egy 80 kg felnőtt szervezet kb. 54 liter vizet tartalmaz.

Az agy 78%-a, a vér 86%-a, a szív 77%-a, a máj 84%-a, az izmok 70%-a víz. A szervezetnek szüksége van vízre. Bőrünk mintegy 7 liter vizet tartalmaz, agyunk 90%-a, testünknek pedig 60%-a víz! Nem csak azért kell innunk, hogy ki ne száradjuk, hanem azért is, hogy a víz kimossa a szervezetből az amúgy lerakódó méreganyagokat, savakat.

1 ember évente több mint 1000 liter folyadékot megiszik és a veséken naponta 180 liter testnedv folyik át.

FOGYASSZON IONIZÁLT LÚGOS VIZET, AMELY SEGÍTI ÖNT HOGY EGÉSZSÉGES LEGYEN!

A víz "0" keménységi fokú, szemben a vezetékes vizek "18"-as keménységével. A vízből 100%-osan kivonjuk a kalciumot és magnéziumot, mert ezek a szervetlen ásványi anyagok a savas kristályokkal egyesülve lerakódásokatképezhetnek, pl: vesekő, epekő, érelmeszesedés, ízületi meszesedések, szürkehályog. Szervezetünk csak a szerves ásványokat tudja felhasználni, az ásványvizek pedig túlnyomó részt, szervetleneket tartalmaznak. A kalciumot és magnéziumot, majd szerves formában pótoljuk. A víz természetesen minden szennyeződéstől és klórtól tisztított. A víz vegyhatását akár 9,5 ph-ig is felemelhetjük. (A semleges vegyhatás: 7,0. Ez alatt savas, ez felett pedig lúgos vegyhatásról beszélünk.) A víz magnetizált is.

Hozott flakonban: 60.- Ft/l

Flakon a helyszínen is kapható.

Tartalomhoz tartozó címkék: bioboltmenü