Termékek Menü

SAVTALANÍTÁS 7. rész

2015. 07. 31. 13:38:27

CELLULITISZ (NARANCSBŐR)
Három feltétel alapján alakulhat ki:
1.    A test túlsavasodása
2.    túlsúly
3.    hormonális zavar

Az elsődleges terhelés a test túlsavasodása következtében alakul ki, amikor már az anyagcsere már nem tudja a vérben, a nyirokban vagy a szövetfolyadékban „lebegtetni” a felesleges savakat, hanem semlegesítenie kell és el kell raktároznia őket. Ezt a máj vagy a vesék gyenge anyagcseréje, vagy a vastagbél élősködők, ill. gombák okozta túlterheltsége is indokolhatja.

A női szervezet arra állt be, hogy a havi vérzés folyamán, természetes úton válassza ki a felgyülemlő savakat. A köztes időben, a vérben, a nyirokban, a szövetfolyadékban és méhlepényben raktározza el ezeket a savakat, amíg mennyiségük meg nem halad egy bizonyos mértéket. Ha megteltek ezek a tárolók, semlegesíteni kell ezeket a savakat és ehhez a testtől kell elvonni ásványi anyagokat, amennyiben azok nincsenek benne a táplálékban. A semlegesített savak most a csípőn, de elsősorban a combon és a felkaron raktározódnak el, ahol bármikor újra fel lehet oldani és ki lehet választani őket. Az ilyen módon elsalakosodott szövetek okozta látható végeredmény a közismert cellulitisz.

Mivel a férfiak nem ismerik a havivérzést, a férfi szervezte nem „pakolja” le a felgyülemlő savakat, hanem az anyagcsere útján azonnal feldolgozza, hogy azután kiválaszthassa őket.

Ehhez ásványi anyagok kellenek, amelyek vagy a táplálékból, vagy a test raktáraiból, jelen esetben elsősorban a fejbőrből származnak. A férfiaknak ezért hullik ki korán a hajuk, ami mindig az erős savterhelésre utal. A nőknek termékeny időszakuk folyamán alig kell hozzányúlniuk a testük tartalékaihoz, ezért náluk csak kivételes esetben fordul elő kopaszodás.

Cellulitisz tehát csak akkor alakul ki, ha már megteltek a vérben, a nyirokban és a szövetfolyadékban lévő átmeneti „parkolók”. Ehhez társul az is, hogy sokan nagyon keveset isznak, így túl kicsi a testükben lévő folyadékmennyiség. Vagy eleget isznak ugyan, de nem megfelelő italokat, tehát savképző, édesített leveket… és ezek további szükségtelen savterhelést okoznak. Olyan ez, mint amikor cukrot tesznek a kávéba: Az első kanál könnyedén feloldódik és „lebeg” a folyadékban. A második kanál még részben feloldódik, a harmadik azonban üledékként feloldatlanul a csésze alján marad. LÁGY, ENERGETIZÁLT, LÚGOS VÍZ FOGYSZTÁSA LENNE KIVÁLÓ!

Intenzív sporttevékenység révén rosszabbodik a cellulitisz. Sportolás közben tejsav keletkezik és ezeket a combon raktározza el a szervezet. Ezért szoktak csodálkozni a fiatal női sportolók azon, hogy sporttevékenységüknek köszönhetően nemhogy visszafejlődne a cellulitisz, de még inkább erősödik.

Az eredményes cellulitisz elleni kúra elemei:

-      A legnagyobb savforrások meghatározása és felszámolása.

-      Bőséges ásványianyag- és nyomelemkínálat biztosítása, hogy azonnal semlegesíteni lehessen a felgyülemlő savakat és méreganyagokat, mielőtt a testünk megtámadná fontos raktárait.

-      Napi legalább 1liter zöldséglé vagy gyógytea fogyasztása. Legjobb a frissen préselt, de idő és energiahiányában jó a boltunkban kapható zöldséglé is. Tea esetében pl. Lapacho.

-      Rendszeres nyirokdrénezés és masszázs. BIOLA – SLIM CELLULIT KEZELŐ GÉL.

-      Legalább 2 órás bázikus fürdő min. hetente egyszer. Himalaya fürdősós fürdő, amit az előző hírlevemben már leírtam.

-      A máj, a vesék és a belek anyagcseréjének erősítése.

-      Alapos béltisztítás és fertőtlenítés. Colon Controll, Kombucha. Probiotikumok.

A test ásványianyagokkal való bőséges ellátása hogy ismét megteljenek ásványianyag-raktárai. BÚZAFŰLÉ, CSÍRÁK, NYERS ÉTELEK! Jó minőségű táplálkozás-kiegészítők.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír