Termékek Menü

SAVTALANÍTÁS 5. rész

2015. 07. 31. 13:35:48

Ízületi kopás
Ezeket az elváltozásokat mindig a porcok és a csontok ásványianyag-tartalmának csökkenése előzi meg. Elsősorban az ízületi fejekben van nagy mennyiségű bázikus vegyület, amelyeket savterhelés esetén elvon  a szervezet, hogy semlegesítse a savakat.

Tehát a kopást nem a kor, vagy a túlterhelés okozza, hanem elsősorban a túlsavasodás. A báziselvonás miatt besűrűsödik az ízületi nedv. A lerakódott kristályokkal vegyülve smirgliszerű masszává alakul, amely minden mozdulatnál károsítja a porctömeget és fájdalmat okoz. Ennek következtében az ember egyre inkább kerül bizonyos mozdulatokat, ami majd a porc elégtelen ellátásához vezet, a porcok ellátását ugyanis csak mozgással biztosíthatjuk. Mozgás közben mindig bőségesen igyunk tiszta vizet!

Tovább súlyosbítja a helyzetet a túlsúly, amely szükségtelenül megterheli az ízületeket.

A test az értékes proteineket kalciummal vegyítve új kenőanyagot tud képezni. Először is savtalanítsunk, majd fogyasszunk természetes kalciumban és foszforban gazdag táplálékot. A testnek magnéziumra is szüksége van, a proteinszintézishez., amely fontos a kollagén képződéshez. Ugyanilyen fontos a bőséges C-vitamin ellátás is. (Korábbi hírlevelemben írtam a C-vitamin és a kollagénképzés fontosságáról).

Nagyon fontos hogy egész életünkben rendszeresen mozogjunk, mert csak így biztosíthatjuk az ízületek ellátását – az ízületeknek nincs saját keringésük.

Ha nem tudod eldönteni, hogy milyen mozgásforma lenne jó Neked, gyere el egyszer a GYÓGYTORNA JELLEGŰ JÓGÁMRA. Ízületek karbantartására is kiváló.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír