Termékek Menü

Tudta-e? Víz 2. Rész

2015. 07. 30. 14:51:06
Akarta már szomját oltani csapvízzel?
Bizony ez a víztípus sokszor hagy kívánni valót maga után. Sok helyen érzünk benne klórszagot.
A kórozás egy általánosan elterjedt fertőtlenítő eljárás. Bár a mikrobákat valóban elpusztítja, ám a csapvízzel a szervezetbe kerülő klór képes reakcióba lépni főleg az állati eredetű zsírokkal.

A képződő ragacsos anyag letapad az erek belső falára, ami számtalan keringési és szívbetegséget okozhat. Ugyan a klór valóban jó szer a mikrobák megölésére, de tudta-e például azt, hogy a háborúban harci gázként használták? Nagy koncentrációban roncsolja az idegrendszert, és kis koncentrációban sem egészséges.

Ráadásul biztosan tapasztalta már, hogy ha a csapvizet felforralja, az edény falára kétes eredetű anyagok ülnek ki. 

Hogy mást ne mondjunk, a csapvíztől a vasaló, a mosógép, a teafőző is vízköves lesz, eldugulnak a nyílások. Épp ezért a gyártók nem ajánlják annak használatát. Sajnos a háztartási gépekhez hasonlóan az emberi szervezetben is felhalmozódhatnak a káros anyagok.
Tartalomhoz tartozó címkék: hír