Termékek Menü

Csírák, búzafű

Csíráztatott magok Az egészséges táplálkozás alapja a zöld étrend, az állandó csírakúra. Nem véletlen, hiszen a csírák a növény felneveléséhez szükséges hatalmas mennyiségű enzimet tartalmaznak.
Búzafűlé Ann Wigmore és Viktoras Kulvinskas, akik megalapították a Hippocrates Egészség Klinikát 1963-ban és azóta több ezer embernek tanították meg az "Élő táplálék" életmódot. "Isteni Mannának" nevezik ezt a csodálatos zöld levet, amely a legfontosabb alapköve ennek az életformának.
Brokkoli csíra Nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, enzimeket, ásványokat a szervezet számára. Nagyon sok hasznos vegyületet egyben.
Búza csíra Nagy feladata van!
- A daganatos embereknek önbizalmat ad, mivel segíti a gyógyulásukat. Ami igaz is. A sejtek megfulladnak saját szemetükben. Ha a testnedv a szemetet nem tudja kihordani a nyirokrendszeren keresztül, ödéma keletkezik. A búza csíra gyors segítség a méregtelenítési folyamatoknál.
Görögszéna csíra - Kiemelkedően sok lecitint tartalmaz. A lecitin a központi idegrendszerre hat. Az agyvelő és gerincvelő állományára. Serkenti és regenerálja az idegsejtek működését. Segíti az emlékezést.
Lencse, borsó, babfélék csírája - Azt mondják a babfélékre, "jó a szívnek" kitisztítják a vérből az LDL (rossz koleszterint) -t.
- Nagyon magas a rosttartalmuk, csökkentik a vérnyomást.
Lucerna csíra - A lucerna csírában lévő szaponin nevű vegyület az érfalakról lekaparja és feloldja a lerakódásokat. Megelőzhető vele ezért a komoly érszűkület.
Miskulancia csíra Lucerna, vöröshere, és retek csírát tartalmaz.
Mustár csíra A mustár gyógyhatása hasonló a retekcsíráéhoz. Igen csípős. Benne van az erő a hatékonyságában is, és az ízében is.
Napraforgó csíra - Ki kell emelnünk a foszfor- és a kalciumtartalmát, amire a csontoknak, fogaknak is szüksége van.
- Kell a zsírok, szénhidrátok emésztéséhez, szövet, izomtónushoz, idegrendszerhez.
Repce csíra - Nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat, nélkülük nem lehetünk egészségesek.
- Javítják a szem hajszálereinek vérellátását.
Retek csíra Természetes antibiotikumok, közé tartozik. Fontos tudnunk, hogy hatékony vértisztító hatású. Egy kiemelkedő hatása a hőtermelés. Ha nem teszünk hűtőbe egy doboz retek csírát, akkor egy nap után észrevesszük, hogy meleg a közepe. Ezért, ha valaki nagyobb mennyiségben csíráztatja, oda kell rá figyelni, mert hűtés nélkül hamarabb tönkremehet a kis növény. Ezt a tulajdonságát a szervezetben hasznunkra tudják fordítani.
Ruccola csíra A ruccola csíra mindent tud, amit a zsázsa csíra.
Vegyes csíra

Búza és lencse csíra kivételével a forgalomban lévő csírák mindegyikét tartalmazza.

Vöröshagyma csíra Igen intenzív. Erős hagyma íze van. A hagyma, az hagyma.
Vöröshere csíra A lucerna csírával képesek felerősíteni egymás hatékonyságát. Érdemes kihasználni ezt a tulajdonságukat! Így 40 %-kal válnak hatékonyabbá a növények a szervezet számára. Ez nem kevés. Készülhet egy keverék, amely kifejezetten erre a tulajdonságra épül, ekkor retek is található benne.
Vöröskáposzta csíra - Elsősorban az ér-eredetű, vérsejtképző illetve vegyes (többféle szövetből álló) daganatokra leghatásosabb.
- Magas vastartalommal rendelkezik.
Zsázsa csíra Igazán finomnak a gyenge (kb. 3 cm-es) zsázsa csírát tartom, ami épp csak "kibújt a tojásból". A nagyobbacskák már markánsabbak, jóval erősebbek.